Tacksamhet bidrar till glädje & välmående - 5 saker jag är tacksam över just nu

5 saker jag är extra tacksam över just nu 

Visste du att det finns studier som visar att tacksamhet bidrar till bättre välmående & hälsa? Det finns studier genomförda på deprimerade individer där resultat visar att genom uppmaningar att tänka tacksamt har välmående och hälsa ökat. 

Tacksamhet bidrar till glädje och välmående - och vet du, det går alltid, alltid att hitta något att vara tacksam över. Genom att försöka tänka mer tacksamt i vardagen tror jag vi kan uppnå små underverk för oss själva. Jag märker det inte minst själv under den perioden som varit, hur lite som faktiskt krävs och att jag blir glad för det lilla. När jag skrivit inlägget såg jag att flera resebloggskollegor redan varit inne på samma tema, bl.a. Dryden, 4000.mil och Explorista.

IMG_20191202_065508_resized_20191210_023153760jpg

Att inte bo ensam i dessa tider 

Att få ha någon att bo med och att ha sällskap under den här perioden är jag enormt tacksam över. Att laga mat tillsammans och kolla på serier (vi har kollat för mycket på tv den här hösten) försöker jag att se och inte ta för givet. Efter det här känns det som om jag aldrig någonsin kommer ta socialt umgänge för givet igen. Och hur länge kommer känslan av att man går för nära någon att sitta i när det här är över? 

Att jag är frisk & rör på mig!

Att jag har fått vara frisk och att jag har en kropp som orkar röra på sig och som vill röra på sig. Den säger liksom till om den behöver träning eller tycker att jag är för lat! Acke gör också sitt till att jag kommer ut flera gånger dagligen, året om.

Att jag klarat mig igenom den här perioden företagsmässigt

Jag har nu gjort lite mer än ett år som egenföretagare på heltid, och det har minst sagt varit en bergodalbana. Det är lite smått ett under, men jag har klarat mig igenom två Coronadippar nästan direkt efter att jag började driva min verksamhet på heltid. Det har inte varit direkt peppande eller roligt alla gånger, men jag har gjort det! För det ger jag mig själv en klapp på axeln.  
Läs mer - Att äga sin egen tid - frihet under ansvar & varför jag inte vill ha ett vanligt jobb

Att jag bor i Sverige 

Att bo i ett land som Sverige känns extra tacksamt just detta året.  

Jag har jul & ledighet framför mig 

Julfirande, ledighet, skidor, skoteråkning och snölandskap står för dörren och det känns väldigt välkommet och efterlängtat!  Det ska bli så skönt med ett miljöombyte. 
Läs mer Funäsfjällen - se & göra i Funäsdalen på vintersäsong

Vad är du tacksam över just nu? 

Läs mer 

Om drivkrafter, mindset, fokus & ramar
5 saker jag är tacksam över!