Hur går det med Acke? Och varför heter han egentligen Acke?

Labben Acke har invarderat vårt hem 

Acke har installerat sig i sitt nya hem mer och mer och lärt känna oss och våra familjer. Han vågar ta för sig mer och mer för varje dag, då han från början varit ganska försiktig. Och han har bokstavligen invarderat vårt hem, eller i alla fall vår soffa där han spederar den mesta tiden, hans favoritsyssla är nämligen att softa hund och mysa. Ni som följer honom på Instagram vet att han är en kelgris av rang, och att det är något som han skulle kunna göra hela dagarna. 

Allt fungerar väldigt smidigt och bra. Han är en relativt enkel labbe om man jämför med Harry som var ett riktigt proppsigt monster i jämförelse.

Och för alla oroliga, detta kommer inte att bli någon hundblogg. Men han kommer att vara en oundviklig del av vår familj och vårt resesällskap många gånger!  

IMG_20200127_112604_resized_20200128_113948699jpg

Vi har nog inte riktigt greppat att vi har hund ännu, att han är vår. Allting gick väldigt fort.

Varför namnet Acke?

I stamtavlan heter han Farbror Joakim, vilket bestämdes av den tidigare ägaren d.v.s. Göta hund som utbildar ledarhundarna. Alla i kullen heter någonting med Farbror Joakim, Farbror Melker o.s.v. Sedan får fodervärden bestämma tilltalsnamnet, vilket är det som hunden lyssnar till. När han kom till oss hette han Jocke, vilket vi direkt kände att vi inte ville behålla av många anledningar. Vi testade med Acke eftersom stavelsen är ganska lik (slutar på -cke), och eftersom han lyssnade på det nästan lika bra direkt, så fick det bli lite av en kompromiss och namnet Acke fick stanna.  

IMG_20200125_235836_040_resized_20200128_113928163jpg

 Läs mer - Vi får en ny familjemedlem!