5 saker jag är tacksam över!

"Om att stanna upp och tänka tacksamt" som Sanna så klockrent uttryckte det. Både Annika och Sanna gav mig inspiration till att plita ner ett eget inlägg inom samma ämne -tacksamhet.

Det finns studier som visar att tacksamhet bidrar till bättre välmående & hälsa

Undersökningar har gjorts på individer som varit deprimerade där en försöksgrupp uppmanats att varje dag se och uppmärksamma det som de är tacksamma över just idag. (Det går alltid, alltid att hitta något att vara tacksam över). Resultatet av studien blev ett ökat välmående och hälsa för dem som ser världen med mer tacksamhet. Tacksamhet bidrar till glädje!   

jhjjpg

5 saker jag är tacksam över

Att jag är frisk och har möjlighet att resa i den mån som jag gör.

Alla fantastiska människor som finns runt om mig, familj, vänner, min käresta och mer eller mindre bekanta som peppar och hör av sig om vårt livs äventyr eller bara hör hur det är. Ni är guld allihopa!

Mitt jag, min balans i livet med träning som en naturlig odramatisk del av livet. Något som inte alltid varit en självklarhet. (eller rättare sagt tagit för mycket utrymme och inte minst energi).  

Mitt driv att få saker att hända! Jag vet att det är en del av mig och att jag driver igenom mina projekt och det jag tror på. Det är skönt att veta och det oroar mig därför inte att jag vissa dagar lutar mig tillbaka och ser mig lite över axeln och bara är.

Min nyfikenhet att upptäcka nytt och se saker från nya vinklar tar aldrig slut. Visst kan den ligga och vila en stund men det finns alltid där, jag är ofta på språng. Ibland är det bra att bara stanna upp och faktiskt se det hela utifrån en aning.

Mindfulness

I samband min utmattning gick jag en kurs inom mindfulness, vilket också hjälpte mig till stora delar i min sjukskrivning. Det är vanligt att drabbas av depression i samband med en utmattning för att man helt enkelt inte orkar. Det gjorde inte jag, vilket jag är oerhört tacksam över.

Här kan ni läsa del 1 i min inläggsserie om mindfulness som handlar om acceptans, del 2 som tar upp ämnet och grunderna inom Mindfulness. I del 3 ger jag tips på en mer mindful vardag, hur man ska tillämpa det i livet och vikten av återhämtning.    

Vad är du tacksam över idag? Dela gärna med dig!