När längtan tar över.. platser jag vill resa tillbaka till!

Platser jag vill resa tillbaka till!

För ett tag sedan tog jag en promenad med en vän och vi diskuterade som så många andra det märkliga året, och alla de uteblivna resorna förstås. Vi pratade om vart vi vill resa i framtiden, vilka platser som står näst på tur om möjligheten ges. Det fick mig att tänka på att det finns en del ställen som jag redan besökt men som jag gärna skulle resa tillbaka till.
Platser som gav mig mersmak, eller som jag inte var riktigt nöjd på när jag lämnade.
Dagens inlägg är en lista på några destinationer, platser och länder som jag gärna skulle åka tillbaka till!

Patagonien, södra Chile & Argentina 

Patagonien är ett område i södra Chile och Argentina, ett ganska så omfattande område. Vi reste runt i Patagonien i 3-4 veckor under vårt år i Sydamerika och gjorde små nedslag här och där. Men det finns så mycket mer jag vill se, uppleva och upptäcka på denna mytomspunna plats på jorden!  

Läs mer - Här hittar du mitt arkiv från Patagonien

DSCN8240 2JPG

DSCN8270 2JPG

DSCN1572JPG

Huaraz, norra Peru 

Det var egentligen en chansning redan från början, om vi skulle hinna med norra Peru och Huaraz. Vi ville även hinna se Huacachina innan vår planerade vandring till MP som var inplanerad och bokad. Vi var inte vana att förhålla oss till tiden och datum på det viset. Besöket blev därmed kortare än vi ville.

Huaraz lämnade jag motvilligt med känslan av mersmak och en vilja att en dag återvända, jag tyckte om norra Peru väldigt mycket då det var betydligt mer genuint och glesare turism. Och i och med att jag tyvärr fick höjdsjuka p.g.a. att vi ankom från Lima som ligger vid havsnivån gjorde det också sitt i att vi inte hann med allt vi ville.  

Läs mer - Vandra i norra Peru - Huaraz, som ett peruanskt Schweiz

DSCN8516JPG

DSCN8400JPG

Filippinerna

Filippinerna besökte jag 2011 under vår första längre resa, vi reste runt i Sydostasien i fem månader och jag tyckte mycket om landet redan från start. Det hade liksom redan innan resan haft en särskild dragningskraft och inverkan på mig. Vi reste runt i landet i 4-5 veckor innan vi reste vidare till Vietnam. Det är svårt att sätta ord på vad det är som gör en destination bra, jag har diskuterat det mer i det här inlägget. Oavsett Filippinerna har stannat kvar hos mig sedan dess. Och jag var på väg tillbaka i början av året, men Covid-19 satte stopp för det. 

Florianópolis, Brasilien 

Under vårt år i Sydamerika ingick aldrig Brasilien som en del i den planerade resrutten. Men va, hur kunde ni inte ha med Brasilien tänker ni?! Så tänker vi med. Men vi hade det främsta fokuset på Peru, Bolivia, Galapagos och Patagonien. Och i mån om tid kunde vi tänka oss att besöka Brasilien givetvis. Som tur var träffade vi ett par i Ecuador som fick oss att ändra oss. En dag reser jag tillbaka till Brasilien!

Läs mer - När jag lämnade mitt hjärta i Brasilien

DSCN8579JPG
DSCN8543JPG

Sareks nationalpark, Sverige

Vi har egentligen bara nosat på Sarek under vår vandring Treparksmötet sommaren 2019. Men det gav en kittlande känsla i magen och en vilja av att ha mer hela vägen ner till tårna! 

IMG_20190627_134619_resized_20190805_091047710 2jpg
IMG_20190627_122759_resized_20190805_090849678 2jpg

Ohrid, Makedonien 

Jag var på jobbresa för min dåvarande tjänst i Makedonien hösten 2018, men jag och min kollega åkte ner några dagar innan de andra och gjorde en kombinerad - workcation. Vi hyrde bil och såg lite mer av landet än bara Skopje, dock var det för kort tid vilket skapat en vilja att resa tillbaka.

Läs mer - Resedagbok - ready for take off to Macedonia!

mkkkkkkjpg 

Indonesien 

I Indonesien har jag varit flera gånger tänkte jag skriva, men vid närmare eftertanke så har jag inte alls varit där mer än en gång. Ändå känns det så. Vi besökte landet under en långresa 2013 och reste runt på bl.a. Borneo, Flores, Komodo och de mer kända turistställena. Här finns betydligt mer jag vill se och flera platser jag vill återbesöka. 

Läs mer - Ön Flores i Indonesien - en berättelse från resedagboken

Kambodja 

Kambodja är också ett land jag gärna skulle resa tillbaka till. Jag besökte landet 2012, men stannade bara en vecka (avstickare från Vietnam), vilket var på tok för lite och gav förstås mersmak. Den gemensamma nämnaren för platserna jag vill återkomma till är jag inte varit helt mätt utan att en mersmak har infunnit sig. 

Läs mer 

Vad är det som gör en destination bra?