Vagabonds 50 drömresmål & checkande på listan

Checkande på listan av Vagabonds 50 drömresmål

I första numret av resemagasinet Vagabond 2021 listas 50 drömresmål i världen. Med inspiration från Inger som driver resebloggen Halloj världen checkar jag av 14 av de 50 resmålen, (med vissa egentolkningar och gränsfall…). Nedan presenteras hela listan på resmål men med fördjupning av de plaster jag har besökt. 

1. Utah, Usa
2. Maldiverna
3. Andamanerna, Indien
4. Sa Colobra, Mallorca

5. Sri Lanka

Ta vara på chanserna i livet, för om du missar dem får du vänta länge på att de ska komma tillbaka.

Citatet från Paulo Cohelo. 

Jag försökte efterleva ovanstående under hela det året, med tanken att leva livet fullt ut hela tiden, inte spara något till sen, ständigt få ut så mycket som möjligt av varje situation, möte och dag. Helt enkelt leverera tio av tio möjliga! Sri Lanka besökte vi under dec-jan årsskiftet 2015–2016, vi reste runt i landet under lite mer än en månad.

Läs mer - Restips & svar på frågor om Sri Lanka

DSCN3495JPG

6. Ö-luff i Karibien

Jag har varit i Karibien, både i Venezuelas ö-värld och längs Colombias norra kust och ö-värld. Jag har rest med båt mellan öar, men jag vet inte om det riktigt helt räknas till att ha just ö-luffat? Any way, det var riktigt härligt och jag skulle gärna uppleva fler ställen av Karibien.  

Läs mer  - Rincón del Mar & Isla Mucura

DSCN7152JPG

7. Roadtrip på Nya Zeeland
8. Banff, Kanada
9. New Orleans, USA

10. Tåg i Norge

Jag har varit i Norge flera gånger, men jag har inte rest i landet med tåg. Och jag kan verkligen förstå grejen att resa just med tåg, att det är helt annorlunda och blir en helt ny dimension. Att det ger upplevelser och vyer du inte kan ta del av på annat färdsätt.  

11. Tåg i Schweiz

Likaså här, jag har rest i Schweiz, men inte med tåg utan med bil. Så även här ett gränsfall. 

12. Antarktis
13. Namibia

14. Patagonien, Chile & Argentina

När luften liksom går ur lungorna och kvar finns bara den där lilla pusten som när det sista sista syret går ur en. En mättnad infinner sig och du är ett med naturen, samtidigt som hungrar efter mer.

Helt klart ett av mina uppfyllda drömresmål! Under vårt år i Sydamerika spenderade vi drygt fyra veckor i Patagonien som ligger i södra Chile och Argentina. Vi besökte flera destinationer i både Chile och Argentina och vandrade i mängder! Patagonien är definitivt en plats jag vill resa tillbaka till, då jag inte kände mig nöjd eller mätt vid avfärd.  

Läs mer - Här hittar du mitt arkiv om Patagonien

DSCN1705JPG

DSCN1505JPG

15. Kerala, Indien

16. Panama

Panama var det land vi anlände till först under vårt år i Central- och Sydamerika. Vi hade egentligen inte tänkt att besöka Panama alls från början men eftersom det var billigast att flyga hit i kombination med att vårt resesällskap hade besökt norra Centralamerika passade det bra. Vi reste runt i landet i drygt 3 veckor och besökte ett flertal destinationer.

Läs mer - Här hittar du mitt arkiv om Panama

DSCN4388JPG

17. Tåg från Peking till Lhasa
18. Ruwenzori-bergen, Uganda/Kongo-Kinshasa

19. Filippinerna

Filippinerna är ett av de länder som jag sedan jag satte min fot där har velat resa tillbaka till. Jag var inte nöjd, trots de fem veckor vi spenderade i landet 2011-2012. 

20. Pantanal, Brasilien

Jag har varit i Brasilien och jag har besökt Amazonas och dess flodområden, vilket är det som Pantanal innebär. Men vi valde medvetet att besöka ett annat område än just Pantanal, då vi fick uppfattningen om att det var enormt mycket turister där. Så med det sagt har jag inte besökt just Pantanal, men jag har besökt Amazonas regnskog och pampasområden. 

Läs mer - Bolivias del av Amazonas - Madidi nationalpark

DSCN9871JPG

21. Juju, Sydkorea
22. Kamtjatka, Ryssland
23. Papua Nya Guinea

24. Long stay i Thailand

Vi har vi rest i - och besökt Thailand under våra långresor. Jag vet inte riktigt vad som räknas som long stay då vi inte stannat speciellt länge på samma destination utan föredragit att resa runt i själva landet. Första vändan blev det först 5-6 veckor, och sedan ytterligare 3 veckor i slutet av samma långresa 2011. Vi gjorde även ett återbesök i Thailand 2018-2019.

Läs mer Här hittar du mitt arkiv om Thailand

IMG_3127JPG

25. Alaska, USA
26. Karneval på Trinidad

27. Peru

Peru, jag hade länge en längtan till Peru som är svår att sätta ord på. Den fanns med mig i många, många år innan jag tillslut besökte landet 2017. Ett land med enorma kontraster - det finns så mycket att se utöver Machu Picchu. Vi reste från Lima norröver för vandring därefter till kusten och till öknen och därefter bergen igen. Jag tyckte bäst om norra Peru där det inte var lika mycket turister som vistades. 

Läs mer - Här hittar du Lycklig & levandes inlägg om Peru

DSCN8828 2JPG

DSCN8889 2JPG

28. Nepal
29. Roadtrip i Sydafrika
30. Scandola, Korsika, Frankrike
31. Västra Australien
32. Ishigaki, Japan

33. Salar de Uyuni, Bolivia

En riktig bucket-list destination verkligen! Jag blev inte förvånad när jag såg att saltöknen Salar de Uyuni var med på listan över Vagabonds drömresmål - helt klart sevärt! 

Läs merSalar de Uyuni - turisters dragplåster för Bolivia, vi förstår varför! 

DSCN0144 2JPG
DSCN0019 2JPG

34. Costa Rica

Costa Rica är ett land med enorma naturupplevelser och möjligheter - ungefär 25% av landets yta är skyddad, då mångfalden och artrikedomen är så unik. Landet har 27 nationalparker och ett 60-tal reservat. Vi hyrde bil och reste runt i landet under drygt tre veckor.

Läs merHär hittar du fler inlägg om Costa Rica

DSCN4899JPG
35. Lofoten 
36. Okavango, Botswana
37. Färöarna
38. Dolomiterna, Italien
39. Segla över Atlanten 
40. Cooköarna

41. Galapagos, Ecuador

Jag har fått frågan många gånger vad som var det bästa resmålet i Sydamerika. Om jag måste svara på den frågan så är bl.a. Galapagos med som delad förstaplats. Platsen är så unik och det går inte att föreställa sig, det är som en utomjordisk plats - en annan värld där djuren är helt obrydda om din närvaro.   

Läs merHär hittar du Lycklig & levandes inlägg om Galapagos

DSCN6131 2JPG

42. Yucatan, Mexico
43. Nilen, Egypten

44. Öluff i Grekland

Grekland är nog det land jag har besökt flest gånger i mitt liv. Under sommaren 2010 ö-luffade vi en månad i den grekiska övärlden. Både innan och efter det har många destinationer besökts. 

Läs mer -  Se & göra på Kefalonia

IMG_20191001_182929_resized_20191006_023239841jpg

45. Tanger, Marocko
46. Bagan, Burma
47. Yttre Hebriderna, Skottland
48. Georgien
49. Bhutan
50. Kongofloden 

Hur många av Vagabonds drömresmål har du besökt?!