Vandringarna jag drömmer om mest just nu

Vandringarna jag drömmer om mest just nu

Vandring har kommit att bli ett återkommande tema här på Lycklig & levande, inte så konstigt kanske då friluftsliv och inre resor (personlig utveckling) är lite av bloggens nisch. Kanske ser du något litet samband med inlägget Mina drömresmål just nu som kom ut i höstas. Och det stämmer, för det är nästan i princip samma länder som jag listar nu.

Bestiga Kebnekaise

Att gå upp på Keb var en planerna för sommaren, dock tajmade vi fantastiskt dåligt väder vilket inte gjorde det värt att ens försöka eller vänta ut det. Bättre lycka nästa gång. Keb finns kvar och står kvar och väntar på oss. När vi besökte Sarek någon vecka senare blev jag dock lite frågande till varför Keb fått sådan uppmärksamhet? Visst att det är Sveriges högsta berg, men det finns fantastiskt fina toppar i Sarek som både lockar och drar minst lika mycket. 

Läs mer - Summering av vår road trip genom Sverige 

Vandra i Rapadalen, Sarek 
IMG_20190627_122759_resized_20190805_090849678 2jpg

IMG_20190627_104050_resized_20190805_090807822 2jpg

Platsen har utsetts till en av de vackraste som finns, bara det liksom. Sarek, det är något visst med det. Jag har sagt det innan men det lockar och drar som inget annat. Det är också Europas enda riktiga vildmark som finns kvar sägs det. Hur man nu definierar det?

Sarek är det som känns mest aktuellt i närtid, då vi hoppas kunna resa hit i sommar igen och vandra. Problemet är dock att man inte får ha med sig hund i nationalparken på sommaren… 

När vi var uppe i somras gick vi enbart in en liten liten bit i Sarek från Padjelanta-sidan. Vi vandrade sedan vidare på vandringen som kallas Treparksmötet

Bestiga Kilimanjaro

Kilimanjaro finns självklart också med på listan. Ett ensamt stående berg utan bergskedja fascinerar. Lika mycket som Afrika själv. Jag hoppas att det blir en dag inom en relativt snar framtid. Tills dess drömmer jag vidare om vyer jag bara sett på film.

Vandra i Nepal

Ni är säkert många som inte gått miste om programmet Expeditionen som gått på tv under hösten. Jag har följt det med intresse, främst för få ta del av naturen och miljöerna (jag har försökt att undvika konflikterna i den mån det har gått). Jag har länge haft ögonen på Nepal – och det suget har inte direkt minskat om man säger så!

Vandra (ännu mer) i Patagonien 
DSCN1589JPG

DSCN1497JPG

Det står kanske inte högst på listan eftersom jag redan besökt Patagonien under flera veckor, men miljöerna här är förtrollande magiska och det finns mängder med ställen jag vill besöka som vi inte hann med! Vi var främst i de södra delarna av både Chile och Argentina under vårt besök. Jag skulle vilja se mer av de norra delarna av Patagonien. 

Vandra i Europa 

Österrike, Schweiz och Italien lockar för sommarvandringar! Speciellt Matterhorn, ni vet Tobleroneberget. Och Dolomiterna för bland annat klättring. Jag har besökt Österrike flertalet gånger på sommaren som barn och tonåring, men då förstod jag aldrig grejen med att besöka Alperna på sommaren - vad skulle man göra där på sommaren, då kunde man ju inte åka skidor? 

Vill du läsa mer?

Vandra i Sydamerika – våra favoriter! 
Quilotoa loop
Salkantay trek
Vandra i Patagonien – i området El Chalten