Att utmana sig själv - saker jag ska göra & har gjort för att utmana mig själv

Att utmana sig själv - saker jag ska göra & har gjort för att utmana mig själv

Som en återkoppling på inlägget om äventyr och att ständigt försöka utmana och utveckla sig själv. Och att inte alltid ligga och gosa i den komfortabla zonen så tog jag ord till handling direkt och bokade en resa helt själv! Vilket är något jag har tänkt på länge men inte tagit tag i. Jag har rest mycket i mina dagar; flertalet långresor, sålt bostad för att resa nomadliknande på obestämd tid, flera tjänsteresor, back-packingresor, weekends etc. Jag har besökt drygt 50 länder snart. Jag har rest delar av resor själv men aldrig helt själv från start till slut, vilket blir nytt för mig. Det ska bli spännande och lite pirrigt! I början av juni åker jag till Malaga för lite sol och semester på egen hand.

Saker jag har gjort som har utmanat och utvecklat mig 

- Sålt lägenhet och möblemang för att leva platsorberoende och resa. 
- Sprungit tre Göteborgsvarv och ett Lidingölopp. 
- Rest på flertalet långresor.
- Genomfört en tävlingssatsning i body fitness.
- Utbildat mig till bartender.
- Flyttat själv till en ny stad. 
- Lärt mig spanska i en familj i Nicaragua. 
- Varit fodervärd åt en blivande ledarhund.
- Bestigit berg och vulkaner i både Asien, Sydamerika och Centralamerika.
- Åkt sandboarding (i öknen) och vulcanoboarding ner för vulkan. 
- Testat paragliding och white water rafting.
- Sagt upp mig (flera gånger) och omvärderat livet. 
- Startat eget företag. 
- Gått en kurs i vindsurfing.

Listan kan göras lång, men vi stannar där. 

b0f798a3-6a2d-4d4d-a39f-90b6084ab07cjpg

En glad Moa i Spanien. 

Saker som jag vill/ska göra 

- Åka på resa själv till en ny plats (resan är bokad och klar och i början av juni åker jag!).
- Sova en natt i skogen själv.
- Lära mig att umgås mer med mig själv och verkligen uppskatta det.
- Bestiga fler berg. 
- Våga tala för grupper av människor, detta är något som jag verkligen räds för. Givetvis har jag gjort det flera gånger förut. Men jag vill känna att det känns mer behagligt att göra det.
- Hålla tal för någon nära person i mitt liv.
- Springa en mara (det blev Lidingöloppet förra året istället).
- Bada isvak hade varit roligt att göra.
- Jag har länge velat hoppa fallskärm och det ska det bli någon gång! 

Jag tycker utmaning, utveckling och rädslor kan ha så många olika former - och det är olika för oss alla. Jag har ett stort behov av att ständigt utveckla mig själv, lära mig nya saker och prova nya saker! Det ger mig stimulans, glädje och främst utveckling i olika form. Men minst lika utvecklande är den inre resan att förstå sig själv. Att våga visa på mod genom att uttrycka känslor eller visa rädsla. Med det sagt har jag full förståelse för att alla inte har det behovet och att man börjar från sin egen nivå - med det som känns tillräckligt utmanande för just dig, det vet bara du.

Vad har du gjort som utmanar dina rädslor och som har utvecklat dig?

dscn5531jpg
På väg upp mot vulkanboarding!

Relaterade inlägg 

7 tips för en mer äventyrlig vardag - att komma ur sin comfort zone
Tankar om äventyr & att vara modig - vad är mod? 
Om acceptans
Om att sätta upp smarta mål & behålla fokus