Resereflektion - om resenärer som inte kan slita blicken från kameran och missar hela upplevelsen

Om närvaro och att vara på den plats där du fysiskt befinner dig

Ju mer jag reser ju fler dramatiska och vackra landskap ser jag, men jag ser också fler och fler resenärer som är så fullt upptagna med att ta fräcka, coola och vackra bilder på resmålet eller den aktuella attraktionen -vyn, sanddyn, berget, lagunen, havet att de helt missar att uppleva det på plats, på riktigt.

Supa in miljön, luften, stämningen. Hur känns det? Vad hör du? Hur är underlaget du går på?

DSCN8724JPG

En tjej frågade om jag kunde ta några bilder på henne, självklart! 

Missförstå mig inte, självklart ska man ta bilder, det är roligt att ha och hjälper dig minnas alla fantastiska platser du besökt. Men när du faktiskt rent av börjar! uppleva platsen när du i efterhand tittar på dina bilder är vi ute och cyklar. Det värsta tror jag är att många är inte alls medvetna om sitt beteende, och det oroar mig vad elektroniken och utvecklingen gör med oss?

Känner du igen dig? Skaver det sådär obekvämt, eller du rent av den som också uppmärksammat fenomenet?

Jag tar också bilder. Vi tar bilder. På varandra, åt varandra, med varandra. Men inte till den grad att jag under hela vistelsen ser miljön genom linsen, på en skärm eller är fullt upptagen med att posera inför kameran. Det är så patetiskt att jag spyr!

Vad gör det med oss att vi ständigt är någon annanstans? Vad tänker du? Hur närvarande är du i dina upplevelser?

dscn85632jpg
Här bad vi en tjej om hon kunde ta några bilder på oss tillsammans, behöver jag säga att paret till höger redan stått där och fotat i tjugo minuter? 

Vill du läsa mer? 

Fler reflektioner
Att resa inåt