Mest lästa inläggen under 2019, flopparna & mest lästa någonsin

Mest lästa inläggen under 2019, flopparna & mest lästa någonsin

Nytt år och även nytt decennium, brukar innebära summeringar, tillbakablickar och reflektioner. Blev det som det var tänkt? Ibland kan det vara bra att se sig om axeln och stanna upp och se hur långt man har kommit. Reflektera, utvärdera och korrigera. Är jag på väg i rätt riktning? 

Under året har jag lagt ner betydligt mer tid på bloggen än föregående år. 2019 blev också året då jag reggade en enskild firma och började arbeta med min verksamhet på heltid. Under året har jag varit på resande fot i många fler dagar än vad som var tänkt. Här kan du se en summering av reseåret 2019.

Lite kort statistik

Från förra årets 72 inlägg har jag under 2019 publicerat 110 inlägg, vilket innebär ett snitt på lite mer än 2 inlägg i veckan. Mitt mål var 3 inlägg/v under första halvan av året, vilket senare halvan reducerades och blev 2 inlägg/v. Följare på Lycklig & levandes Facebooksida har gått från 875 till 1340 st. Instagram har jag lite mindre koll på, men jag tror det har gått från drygt 470 till 890 st

"Nackdelen med att vara statistiknörd är att det är lätt att dras med i hetsen om ständig tillväxt. Att inte stanna upp och njuta av att faktiskt nått den här nivån utan att vilja ha mer och mer. Så i år sätter jag inget mål."
                           Citerat Cathinka
          

Besökare på bloggen har ökat med över 100% vilket är superkul givetvis. Jag tar med mig lite klokskap från Cathinka som jag citerat ovan. Och att alltid ha i bakhuvudet att vi faktiskt bara kan utgå och jämföra oss med oss själva.

Vilka är ni som läser? 

70% kvinnor och 30% män främst i åldrarna 25-55 år. Man skulle kunna dela upp målgruppen i två typiska grupper, rese- och friluftsintresserade personer och personer som har intresse av personlig utveckling och den inre resan.

De flesta läsarna bor i Sverige, eftersom jag som bekant skriver mestadels på svenska (finns en del inlägg på engelska). I Sverige är de flesta besökarna antingen från Västsverige eller Stockholmsområdet. I snitt är ni inne på bloggen i ungefär 1,5-2 minuter åt gången, vilket är väldigt missvisande då en del är inne över en halvtimme och andra bara några sekunder. 

Vad tycker ni om att läsa? De mest populära inläggen under 2019

1. Gästskribent Matilda - Att leva på Sri Lanka 

IMG-20190828-WA0000jpg

2. Funäsfjällen – äventyrsdagar med Strapatser på Fjällbäcken lodgeIMG-20190715-WA0070jpg

3. Att jobba i en mansdominerad bransch - mina tankar, upplevelser & erfarenheter

4. Trollsjön - en dagshike tillgänglig direkt från tågspåret! 

IMG_20190625_120001_resized_20190713_122503247 2jpg

5. Treparksmötet - en vandring genoms Sveriges tre största nationalparker

IMG_20190627_132039_resized_20190805_090957967jpg

6. Vidare till final av årets reseinspiratör! 

7. Att satsa på sina drömmar - 7 tips för att leva & skapa sin dröm  IMG_20190422_210847_665_resized_20190429_092439919jpg

8. Tresticklans nationalpark - bland tallskog & spricksjöar 

9. Tips & tankar kring friluftsprylar - därför är jag ingen prylnörd men kanske på väg att bli?  

IMG_20190420_094135_resized_20190919_022845297 2jpg

10. Koh Phangan - mer än en färgglad partyö & vad vi tyckte om ön 

Egna favoriter 

Jag tycker om att tänka och reflektera. Fundera. Jag minns så väl en kille under uppväxten, han kallade mig grubblare, jag höll inte alls med då – men det är väl det jag är antar jag. På gott och ont. Om jag får välja några egna favoritinlägg från året som inte nämns i något annat sammanhang i inlägget så vill jag lyfta de här igen. 

Om drivkrafter, mindset, fokus & ramar 
Tankar kring den ökade trenden för vandring & friluftsliv - och vårt ansvar för klimatet 
Att våga pausa & göra det på riktigt 
Hur skapar vi rutiner som vi mår bra av? 

Gästbloggare 

Lycklig & levande har under året haft en gästskribent, och det är Matilda som lever och bor på Sri Lanka. Inlägget har blivit mycket populärt och hamnade överst på mest lästa under året längre upp, superkul!

Mest populära inläggen någonsin 

1. Restips svar på frågor om Sri Lanka 
Sri Lanka verkar fortsätta vara populärt och trendigt som resmål trots terrordåden. 

2. Masesgården – ett av Sveriges kvarvarande hälsohem

3. Att resa långt del 1 

4. Matkulturen i Peru 
Det här inlägget ligger i tiden då just peruansk mat börjar bli populärt på hemmaplan.  

5. Säsongsguide till Sydamerika 
Så här skrev jag förra året om inlägget och det verkar ha gått hem. "Ett matigt inlägg som jag tror kommer leva länge, jag får regelbundet mail från människor med frågor om just Sydamerika så jag hoppas att detta kan hjälpa till i er planering!"

Minst lästa inläggen under 2019 

Gamla resedagsboksanteckningar från förr & en känsla för backpackerlivet

Ordets uttryck & kraftfullhet - Innehåll, form språk och stil

Välkommen december & julen!

Om flow, kreativitet & processer 

Midsommar i Kiruna & ett besök i världens största järnmalmsgruva

IMG-20190829-WA0001jpg