Kreativ trötthet & spel för gallerierna

Kreativ trötthet & spel för gallerierna

”Passa på att vila nu, det är okej. Gör det nu medan du kan, då det är en lugnare period” 
så säger rösten i huvudet till mig själv. Jag har sedan en tid tillbaka känt mig väldigt trött – kanske p.g.a. att Coronasituationen gjort att vi (jag) sänkt tempot och reflekterat mer, vilket jag inte alltid behöver. Jag reflekterar väl mycket som det är. 

Jag har kommit till insikt med att det är någon form av kreativ trötthet, att innehåll bara ska bakas, kavlas och matas ut, som jag skriver i inlägget från Instagram nedan. Det blir någon slags avtrubbad, distanserad, disträ sak av det. Av mig. Emellanåt. Att leva i att ständigt samla material.

Bloggen har kvar sin energi, det är mest Instagram som jag känner så för och har gjort under en längre period. Ett (o)nödvändigt ont. Det är nog också för att mycket material och uppdateringar i forum och på social media sker så snabbt, jag hänger inte alltid med. Det blir för mycket intryck.

Jag kan dock säga att oj, vad jag har fått motivation, inspiration och lust av att just pausa. Det är intressant vad det där pauserna gör gott. 

IMG_20200502_152708_621_resized_20200508_112601311jpg

Jag skrev på Instagram för någon vecka sedan,

"D I G I T A L D E T O X ~ Ni är en del som undrat om min frånvaro här, (tack för det). Jag har pausat det virtuella livet en aning. Och skapat en större, bredare och djupare närvaro i verkligheten. Det har varit skönt och gjort mig gott. Det har gett mig så mycket mer närvaro och medvetenhet, mer känsla och mer mening. Och framförallt, mer tid.

Jag har länge känt mig väldigt trött på just Instagram, det har inte känts roligt. Och då känns det fel att bara låtsas. Jag insåg att jag nog haft någon form av kreativ trötthet där saker bara ska matas ut. Bakas, kavlas och matas ut. Det blev inte roligt. Och det ska ju vara roligt.

Jag är en väldigt inkännande individ som tar in mycket intryck, vilket gör att social media nog tröttar mig mer än genomsnittet. Och jag vill efterleva det som jag förespråkar. Medveten närvaro och lyssna mer inåt. Jag kan verkligen rekommendera det. Ta hand om er där ute." 

Relaterade inlägg

Kreativitet, inspiration & skrivkramp - 7 tips för att få igång skrivlusten 
Om drivkrafter, mindset, fokus & ramar