Vad som hände när jag började lyssna & satsa på mina drömmar

Det här inlägget presenteras i samarbete med Momondo men åsikter, upplevelser och tankar är alltid mina egna.

Inspirationen till resandet kom från början av människor i omgivningen som gjorde upptäcksresor under den tiden jag fortfarande gick i skolan - jag visste redan då att jag skulle iväg och resa en rejäl sväng innan jag började studera vidare. Inte för att alla andra gjorde den klassiska backpacking-i-asien-resan. Utan för att jag ville det. Jag har alltid varit en nyfiken själ som velat upptäcka världen, jag kan minnas att jag som liten var som allra lyckligast när familjen var på resa. Jag har alltid tyckt om att upptäcka, varit nyfiken, dragits till nya och för mig exotiska platser. 

Själva insikten kring att det här intresset aldrig kommer att falna, att det är så här jag är - att jag aldrig kommer bli klar med det - kom nog egentligen under min studietid på högskolan. Då hade jag redan varit iväg på två längre resor i Asien och hade väl naivt trott att jag skulle känna mig nöjd och färdig. Nu skulle jag studera och sedan leva ett normalt liv. Men suget blev bara ännu större ju längre tiden gick. Det är en livsstil och kommer alltid vara. Jag blev färdig ingenjör våren 2016 och i början 2017 sålde jag och min sambo lägenhet och möblemang för att möjliggöra att leva platsoberoende under en tid. 

Här kan du läsa mer om mina långresor.

IMG_20190728_161407_134_resized_20190812_080839631jpg

Vad har resorna (och drömmarna) gett mig? 

  • Jag har vuxit som människa. Du utvecklas genom motgångar och motstånd och det gör dig starkare. Livet går i vågor och är inte alltid rosa moln och sockervadd. 

  • Du skapar en ärlig relation till dig själv. Genom att lyssna till det du verkligen vill är du ärlig mot ditt sanna jag och ser dig själv som viktigast i ditt eget liv. Du säger inte upp det för andras förväntningar, krav eller måsten. 

  • Insikten kring att ingenting är omöjligt.. ..det omöjliga tar bara lite längre tid. Enbart du själv sätter dina begränsningar vad du är kapabel till. Vi är oerhört kraftfulla. Jag hade skrivit under perioder långt innan jag startade den här bloggen, men när jag startade Lycklig & levande fanns det vision om att en dag kunna driva den som ett företag. Idag är jag på god väg att leva den drömmen. Hur?  Jag tror på mig själv och det jag gör. Det känns bara helt surrealistiskt när jag tänker på det. 
Det ska tilläggas att jag övar dagligen på alla dessa ovan, jag är expert på att ta in andras känslor och förväntningar som den högkänsliga individ jag är. Jag är också expert på att tänka igenom saker innan dem skett för att motverka misstag. Men någonstans tror jag också på min inre drivkraft - och det har öppnat dörrar för mig som jag bara kunnat drömma om. 

IMG_20190727_212436_resized_20190812_081054946jpg

Relaterade inlägg

7 tips för en mer äventyrlig vardag & att komma ur sin comfort zone
Att satsa på sina drömmar - 7 tips för att leva och skapa sin dröm
Hur skapar vi rutiner som vi mår bra av? 
Så många ideér och tankar men jag får ingenting gjort - om att sätta upp smarta mål och behålla fokus