Välkommen december & julen!

Välkommen december & julen!

IMG_20191202_065508_resized_20191210_023153760jpg

Tack och lov är årets november över. Den var jobbigare än jag hade föreställt mig. Nu väntar jul, mys och tid med familjen. Kanske sänker vi tempot en aning redan innan för att tona in oss? Jag ska i alla fall försöka att efterleva det. Släppa alla måsten och borden. Skala av och skala ner. 

Jag startade förra veckan med massage och det har liksom hängt i – att ta det lite lugnare. Inte pusha och pressa och driva hela tiden. Kanske ska vi passa på att bara njuta lite mer? Det är ju ändå det som är hela meningen med jul väl. Imorgon fortsätter jag på temat och checkar in på hotell med mamma här i Göteborg. 

Jag kommer inte fram fortare för att jag skyndar mig.

Jag får inte snabbare resultat för att jag pushar fram dem.

Jag får inte mer tid för att jag effektiviserar saker.

När bruset inte distraherar. Förvirrar. Och stör fokus. Då har i alla fall jag lättare att vara helt närvarande i nuet. 

Vi fostras i en värld för snabba resultat. Vi förväntar oss snabba resultat. Men för att kunna vara snabb och effektiv krävs det också återhämtning, tid av luft och luftrum. Något som jag ska försöka att ha under julen och ledigheten som stundar. 

Läs mer - Att pausa & våga göra det på riktigt 

Den här veckan har jag lyckats sänka tempot och verkligen bromsa in lite. Det har varit skönt. Och när jag väl gör det, så kommer kreativiteten och flowet som ett brev på posten. Jag ska försöka fortsätta så under december. Vi fick några inledande dagar med frost och lite, lite snö – tack för det! Nu tycks plusgraderna vara tillbaka igen och vi får glädjas åt det lilla som var och hoppas på mer kyla framöver.

I helgen var vi på julbord och tyvärr har jag ändå inte särskilt mycket julkänsla, även om stämningen finns där någonstans. Vi kommer av olika anledningar att fira själva julafton på hemmaplan för att sedan åka upp till Messlingen och Funäsdalen i mellandagarna och över nyår. Först i sällskap av familjen, sedan med vänner - då blir det i alla fall snögaranti! Bilderna nedan är från när jag var där i februari i år. 

DSC_0412 2JPG

DSC_0340 2JPG

DSC_0339 2JPG

DSC_0264 2JPG

Relaterade inlägg

Vykort från Messlingen
Messlingen - Härjedalens hjärta
Julresor genom åren 
Historien om när vi julafton i Rio & hur det kan gå på resande fot
Fler inlägg på temat reflektion