Summering av reseåret 2016

Det här året har gått i särklass snabbast någonsin. Jag förstår inte var tiden har tagit vägen. Med sista terminen på utbildningen till ingenjör i kombination med att hitta tillbaka till ett mer balanserat liv efter en fitnessatsning sa kroppen ifrån, och i oktober var sjukskrivningen ett faktum. Men jag har hunnit med en del resor och trippar både utanför landgränsen och innanför. Allt som allt kan jag räkna till sex utlandsresor och cirka tio resor inom Sverige, vilket jag är riktigt nöjd med då jag haft ett krävande år på hemmaplan. Nu ser jag med förväntan fram emot vår livs resa någonsin, med beräknad avgång i mars planerar vi sälja lägenheten och resa till Central- och Sydamerika. Mer om det här. Nedan följer en årssammanfattning, följ med!

JANUARI

Sri Lanka
Vi startade året på Sri Lanka där vi backpackade runt lite mer än en månad under jul och nyår. Fantastiskt land och fantastisk kultur med en rik variation på aktiviteter. Fördelaktigt då man inte behöver förflytta sig särskilt långa sträckor. Vi hann med mycket under veckorna, vill ni läsa mer om resan kan ni göra det här.
dscn3884jpg

FEBRUARI

Österrike
En veckas skidåkning i fantastiska Alperna och Wagrain, vi flög till Salzburg och fick uppleva riktigt bra skidåkning i denna by och runt omkring. Ligger inte långt ifrån Bad Gastein för er som har bättre koll på det. Föredrar mindre kända områden, vilket ger en unikare upplevelse utan att skidåkningens kvalité kompromissas. 

MARS-APRIL

Inte mycket resande alls under våren pga. ett pågående exjobb. En tripp till sommarstugan i Hunnebostrand med vänner hann jag med som avkoppling. Premiärbad för vissa och tid för andrum.

MAJ

Hunnebostrand (igen)
img_0696jpg

Ven
Cykel- weekend på Ven bland rapsfälten är något jag sent kommer glömma. Så magisk miljö och så fantastiskt vackert att man inte fick nog. Vi cyklade runt, runt, runt tills vi hade åkt på alla små stigar som fanns. 

img_0792jpgimg_0801jpg

JUNI

Tog examen som ingenjör, men en del resor och nätter i studieorten Halmstad blev det. Ingen stad jag förknippar med någon positivt tyvärr. 

Spanien
En Weekend till Alicante, mest i syfte att komma iväg lite. Vistelsen gav möjlighet till att umgås med varandra i en stad vi redan upplevt samt god mat, lapa sol och promenera runt och bara njuta.

JULI

Linköping - Norrköping - Jönköping
En roadtripp till Östergötland för konsert och häng med delar av släkten.

Marsstrand
Lata dagar på Marsstrand med vänner. 

AUGUSTI

Hunnebostrand
Platsen som finns i mitt hjärta, inget får mig att varva ner som här. Bohusläns klippor och saltvatten. Vi hyrde kajaker och paddlade uppåt längs kusten.
img_1872jpg

Fjällbacka - Grebbestad - Strömstad - Koster
Semestern fortsatte med rundresa på västkusten och mitt älskade Bohuslän. Fick äntligen besökt Koster som varit ett mål länge länge. Här vill jag ha en stuga i framtiden.

img_2019jpg

Grekland
En resa till landet jag besökt otaliga gånger och aldrig tröttnar på – Grekland. Älskar verkligen Grekland, maten, människorna och miljön. Den här gången besökte vi Alonissons, en liten ö på östkusten norr om Aten, kan rekommenderas då man verkligen kommer ifrån turismen. Flyger gör man till närliggande Skiathos för vidare färd med båt. Vi hyrde en vespa och upptäckte öns små vikar och stränder. Här är betydligt grönare och mer frodigt i jämförelse med många andra grekiska öar då det ligger såpass norr. 
dscn4078jpg

SEPTEMBER

Stockholm
Alltså man är väl göteborgare men wow så vacker stad. Målet med även denna resa var konsert men vi hann se mycket av huvudstaden.

Hunnebostand (igen)
img_2257jpg

Falkenberg - Varberg
En liten resa söderut, denna gången med svärmor, därefter mötte jag upp mamma för avslutande SPA i Varberg. 

OKTOBER

Hunnebostrand (igen), för att tanka energi men dessvärre gick det lite åt pipsvängen ändå.  

NOVEMBER

Polen, Gdansk
Familjeweekend till Gdansk. Läs om resan här.
img_2785jpg

Lund - Malmö
Konsertresa till Malmö och Lund. Malmö är verkligen en stad som vuxit i mina ögon, känslan av utomlands men i Sverige är en märklig känsla.

DECEMBER

Ungern, Budapest
Spontanare med vänner till Budapest var behövligt och skönt med ett miljöombyte i just de mörka månaderna. Läs mer här.
img_2973jpg

Året har bestått av många småresor och en hel del konserter märker jag när jag blickar tillbaka. 2017 hoppas jag håller sitt ord med målet att få uppleva stora delar av Central- och Sydamerika. En bonus hade varit en Sydostasientripp och Nya Zeeland. Men den som lever får se. Innan dess blir det skidor i svenska fjällen, som jag saknat det samt en resa uppåt för en kurs inom yoga och avslappning. Mer om det kommer.

Gott nytt till er alla!

Vill du läsa mer?

Fler summeringar 

Fler listor