Sommarplanerna 2020 då?

Sommaren & sommarplanerna!

Juni klev in som en varm vind från den relativt kyliga maj vi haft. Och utan att man ens hade förstått att det var vår (allt har varit så konstigt) så var det sommar. 

Jag skrev på Instagram för någon vecka sedan,

Jag har fått en del frågor om hur jag tänker kring resande nu i dessa tider, frågor om sommaren, mina planer för nu, hösten och resten av året. Vi vet inte hur det blir. Vi vet inte om, eller när vi kan resa igen. Sedan förra veckan vet vi att det går bra att röra oss inrikes framöver.

Men vi vet inte hur det kommer bli, om det överhuvudtaget kommer bli som förut. Om världens gränser kommer vara lika öppna som förut. Vi får ta det dag för dag och blicka efter det nära äventyret.

Som jag önskat och hoppats på att resa till mitt andra hem i sommar, vilket nu ser ut att kunna bli möjligt! En sådan lättnad, på så många plan. Och ja, givetvis är detta enbart ur ett reseperspektiv, det finns betydligt värre påverkan på världen just nu.  

IMG_20200530_181148_resized_20200601_011450487jpg

IMG_20200530_180841_resized_20200601_011515360jpg

Sommarplanerna börjar så smått ta form efter att ha fått okej kring att resa inrikes. Det blir inga storslagna planer, eftersom vi gjorde en rejäl road trip i Sverige under semestern förra året blir det lite lugnare i år. 

Läs mer - Tips på platser att besöka inom 2h från Göteborg

Sommaren inleds med en del resande där jag precis har gått både en forspaddlingskurs och en havkajakkurs, vilket ni kommer höra mer om här och på Instagram så småningom, superroligt var det! Förra veckan körde jag även en tur med Kanadensare uppe vid sjön där vi bor, Ackes premiärtur på sjön. Det var en spännande upplevelse men något vingligt med en ovan hund i kanoten. 

I slutet av juni ska jag ner på en weekend i Malmö för att uppleva staden och träffa lite vänner som jag inte sett på länge. När semestern kommer igång blir det en tur till Grövelsjön med sambon och hans familj för lite vandring i området. Jag har inte varit där förut så det ska bli spännande.

IMG_20190716_172108 2jpg

IMG_20190715_114115 2jpg

Vi fortsätter sedan till Messlingen (Funäsfjällen) och planerar för både dagsturer och någon lite längre vandring. Jag vill även köra mountainbike, klättra och forspaddla! Jag hoppas att Jon som driver Strapatser kan visa oss lite grymma ställen där uppe.

Semestern avslutas i mitt älskade Bohuslän och Hunnebostrand. En ganska lugn sommar helt enkelt, vilket ska bli skönt. Augusti är öppet för lite mer spontanresor och upptäckter. Jag hoppas på mer paddling, vandring och tältning i omgivningarna runt västkusten. Just nu har vi sikte på att upptäcka mer av bl.a. Skåneleden, Kuststigen (som vi besökte för några helger sedan) och fler av Bohusledens etapper.

IMG_20190727_212436_resized_20190812_081054946jpg

Läs mer - 26 badplatser i Göteborg - listan med badplatser runt Göteborg

Jag vill också ta tag i det röda ledkortet för klättring och börja klättra mer utomhus. I höstas tog vi äntligen grönt kort för klättring efter att ha fått mersmak efter sommarens Via Ferratas på både Skuleberget vid Höga kusten och i Funäsdalen.