Populäraste länderna på Lycklig & levande

Ett samlingsinlägg med de länder ni tycker bäst om att läsa om här på bloggen. Jag har gjort precis som tidigare gånger när jag publicerat en sådan här lista. Grundidén kommer från Freedom Travel.

1. Sverige

IMG_20190614_220336_resized_20190710_045015659jpg

"Sverige, Sverige älskade vän..

..Välkommen, välkommen hit
Vem du än är var du än är."

Sverige Sverige älskade land. Inte så konstigt med en förstaplats då det är just i Sverige jag rest mestadels det senaste året.

Läs mer - Här hittar du alla inlägg om & från Sverige

2. Sri Lanka

IMG-20190829-WA0001jpg

Trots terrorattentaten på Sri Lanka förra året verkar resmålet vara fortsatt populärt. Vi besökte landet fyra veckor under 2015-2016.

Läs mer - 5 anledningar till varför du ska åka till Sri Lanka

3. Sydamerika - inlägg om kontinenten som helhet

För ett tag sedan läste jag att Sydamerika är den kontinent som ökar mest i popularitet - vilket märks på mina inlägg. Sydamerika har fått alltmer intresse bland svenskar de senaste åren, vilket såklart är superkul. Vi träffade knappt en handfull svenskar under vår långresa där 2017. Intresset för Sydamerika som kontinent märks inte minst i resegrupper på Facebook. Länderna som dominerar är Colombia, Ecuador och Brasilien om man bortser från Peru som jag upplever varit populärt även tidigare.  

Läs mer - Sydamerika topplista!

4. Thailand

IMG_3127JPG Thailand verkar stå sig i popularitet här på bloggen, trots att jag kan tycka och har hört att turismen minskat något på senare år, då besökare ser sig om efter alternativ till Thailand.

Läs mer - Fler inlägg om Thailand

5. Peru

DSCN8400JPG Peru är det land som har störst turism i Sydamerika, där det främst är Machu Picchu som drar. Det märkes även när vi reste i landet, att det var mer anpassat för större mängder internationell turism. Min uppfattning är att peruansk mat börjar sättas på kartan och bli mer populärt i Sverige, då jag sett maten och restauranger ploppa upp på sina ställen.  

Läs mer - Se & göra i Peru & Matkulturen i Peru

6. Italien

italienjpg Som liten bilade vi till Italien och jag kommer alltid minnas hur exotiskt det var för mig som liten – jag tyckte om det redan då. Italien känns som ett ständigt populärt resmål bland européer.

Läs mer - Med bil runt Gardasjön

7. Bolivia 

Bolivia ligger granne med Peru och är också relativt billigt. De har flera sevärda destinationer som saltöknen Uyuni och Amazonas, vilket gör det populärt att besöka i samband med Peru. 

Läs mer - Att se & göra i La Paz

8. Kroatien

Jag besökte Kroatien första gången 2007 och var tillbaka igen 2018, det hade förändrats en hel del. Även om jag inte var på samma ställe så kändes den ökade turismen av. 

9. Chile 

DSCN1589JPG

Jag hade länge haft en särskild dragningskraft till just Chile, varför vet jag inte riktigt. Min kusins mamma kommer från Chile och det har – precis som Filippinerna – bara varit något som väckt mitt intresse och en känsla redan innan jag besökt.

Chile är världens längsta land och de har en fantastisk natur med enorma variationer från norr till söder. I norr ligger Atacamaöknen som är en av torraste platserna på jorden medan i söder ligger Patagonien vars natur påminner om Norges kustlandskap med bergskedjor.

10. Centralamerika - inlägg om kontinenten som helhet

Liknande inläggen om Sydamerika finns det en del inlägg som i allmänhet benämner Centralamerika som kontinent. Min uppfattning är att det är Costa Rica som har störst intresse, men även Nicaragua och Guatemala är populärt att läsa om. 

Relaterade inlägg

Populäraste länderna på Lycklig & levande 
De tio mest populära länderna på Lycklig & levande 
Fler listor hittar du här