Mitt hemmakontor & tankar om att våga ställa krav, driva eget och att tro på det man gör

Mitt hemmakontor just nu

Sedan en tid tillbaka har jag försökt forma min vardag och starta upp min verksamhet på heltid. Det mynnade ganska snabbt ut i att jag behövde en plats att vistas på i hemmet som inte innebär att belamra köksbordet - ett hemmakontor där jag kan arbeta de dagar jag är hemma. Det blev ett enklare skrivbord med lådor tillsvidare. Lite förvaring av papper och belysning. Det är inte helt färdigställt och det händer att jag hellre sitter i soffan och jobbar. Helt ärligt är jag ganska dålig på att faktiskt använda det, när jag arbetar hemifrån sitter jag ändå hellre vid köksbordet eller i soffan. Men det är skönt att ha en plats som är min, ämnad för det jag gör.

Jag behöver också fixa en bättre stol och en extern skärm. Jag börjar känna av den mindre bra egonomin som det innebär att arbeta som jag gör idag, vilket inte är bra. Kroppen tar lite stryk. På sikt tänker jag också hitta något coworkingställe att sitta på, dels för att få det sociala och för att skilja på att miljön vad gäller arbete och hem

IMG_20190901_190458_resized_20191121_083313925 2jpg
IMG_20190901_190441_resized_20191121_083322864 2jpg

Tankar om egenföretagandet - att våga ställa krav, driva eget & att tro på det man gör

Det känns fortfarande ganska konstigt och ovanligt att helt styra sin egen tid och lägga upp dagarna precis som jag vill. Drömmigt, men det krävs också disciplin och som med allt annat finns det för- och nackdelar med allt. Och jag har börjat lista just dessa, men mer om det i ett eget inlägg. 

Nyckeln till framgång förutom att själv mata hjärnan med positiva budskap och peppiga tankar på att det man gör är möjligt är att tala om vad man gör, berätta det för andra - det blir då verklighet av den där tanken, drömmen, fröet. Det där lilla fröet som kan växa sig större ju mer energi det får. Om det känns läskigt kan du testa att börja berätta för någon du litar på. Detta är jag i allmänhet ganska dålig på.
Jag vill inte framstå som en person som tror mig vara något, det är viktigt för mig att vara jordnära, genuin och ödmjuk inför livet vilket gör att jag hellre avstår helt än att framhäva mig själv.
Typiskt svenskt, och typiskt Jantelagen. Svårt det där, men jag vill inte framstå som en person som bara pratar om mig själv. Istället blir jag ofta den lyssnande parten som människor väller över sina egna tankar, känslor och egna problem på - inte alltid så givande har jag märkt. 

Med det sagt är också viktigt att våga ställa krav och våga ta plats. Se din/sin kompetens som nödvändig och viktig. När jag började ställa krav och se på min verksamhet på allvar tog omgivningen den också på större allvar, vilket har lett till många postiva effekter. Och att värdera sig själv. Att säga ja till mig själv. Och att säga nej när det inte känns bra. Som när ett nej blir ett ja.

Även om jag tycker mig märka att en del personer värderar livet annorlunda än jag själv, och tycker mitt val är högst märkligt - så är det viktigaste för mig att representera mig själv, jag är mitt varumärke. Och så är det ju, vi är alla olika - och jag kan inte tillgodose alla. I en del ögon kommer mitt val alltid vara korkat och konstigt.

I en podd för länge sedan (minns inte vilken, kan ha varit Sunshinepodden) fastnade orden Gör det du är bra på, istället för att öva på det du är mindre bra på som annars oftast är rådet. Att våga lära sig mer av det man inte kan, visst det är väl bra, men att utveckla det som du redan är bra på kan ju bara bli ett vinnande koncept? Och är oftast något du tycker är väldigt kul. 

Vill du läsa mer? 

Fler inlägg om företagande.

Fler inlägg inom ämnet personlig utveckling.