De tio mest populära länderna på Lycklig & levande!

Med inspiration från 4000mil som i grunden fick sin idé från Freedomtravel listas idag de 10 populäraste länderna av alla inlägg någonsin. Det är alltid roligt med statistik och särskilt spännande är att få se vad ni tycker bäst om att läsa! Inte helt oväntat är det på listan mest länder från Central- och Sydamerika då det är där vi vistats det senaste året.

Jag gjorde på samma sätt som Gunilla på 4000mil, där jag tog mina 100 mest lästa inlägg sedan starten 2016 fram till nu. Jag har sedan adderat de inlägg som hör till respektive land för ett resultat. Det här länderna har det lästs mest om.

DSCN3492JPG

1. Sri lanka

På en solklar, säker förstaplats kommer Sri Lanka som grundar sig i inlägget Restips och svar på frågor om Sri Lanka. Detta inlägg var även det mest besökta under 2017. Det verkar fortfarande vara riktigt trendigt att åka till Sri Lanka, vilket vi inte förstod då vi agerade föregångare när vi besökte landet 2015. 

2. Peru

Peru är nog det landet i Sydamerika med mest turism, vilket också gör det naturligt att ni som läsare finner det av intresse. Det mest populära inlägget är Matkulturen i Peru, vilket är lite förvånande och roligt då jag vanligen inte skriver specifika matinlägg. Till det inlägget tillkommer bla. inlägg om vandring, höjdsjuka, viket summerar Peru som land ganska bra!

3. Ecuador

På tredje plats hittar vi Ecuador. Även här ser svenskarna ett intresse – jag pratar förstår om Galapagos som även var ett favoritresmål för oss under vistelsen i Sydamerika. Jag har skrivit en hel del guider och tips hur man bäst besöker dessa fantastiskt häftiga öar, men inlägget ”Galapagos på egen hand -en annan värld” toppar alla andra. Här kan du läsa mer om Galapagos. 

DSCN9933 2JPG

4. Bolivia

Inlägg som drar upp Bolivia på listan är spänningen när vi besökte San Pedro fängelset samt vad man kan se och göra i La Paz, vilket kanske inte är så konstigt för det kan man faktiskt behöva en guide till, ingen stad jag rekommenderar att spendera alltför mkt tid i. 

5. Colombia 

Off the beaten track” är en rubrik som helt klart lockar läsare, men inte utan innehåll. Här skrevs om resmål som var just lite udda och kanske bidrog till lite annorlunda inspiration, med syftet att försöka få se och uppleva det genuina riktiga Colombia. Även Medellin, med sin historia och bakgrund var både spännade att uppleva och skriva om. 

DSCN4613JPG

6. Costa Rica

Costa Rica är ett populärt resmål och jag har egentligen inte skrivit särskilt mkt om landet, men det jag har skrivit har lästs. Egentligen alla inlägg tillsammans som gör att Costa Rica är med på listan. Kul såklart! Här hittar du mer att läsa om Costa Rica.

DSCN4388JPG

7. Panama

Det som drar i Panama är det kritvita öparadiset San Blas och Panamakanalen, vi reste i landet under ca. två veckor med start i Panama City och vidare upp mot gränsen till Costa Rica. Det förvånar mig att Panama ligger högre upp än de stora länderna Chile och Argentina. 

DSCN0335 2JPG

8. Chile

Patagonien och San pedro de atacama är miljöer man bara får uppleva en gång. Men mest läsning drog ändå ”Hur man klarar Chile på budget”. Chile är liksom även andra länder i Sydamerika dyrt, och det kan vara svårt att få ut mycket av vistelsen om man reser under lång tid och har en budget att hålla sig till. 

DSCN8360 2JPG

9. Argentina

För mig är Argentina dramatiska bergskedjor, vingårdar och bullriga storstäder. Det är ett stort land med en blandning av allt. Personligen var Argentina inte en av mina favoriter i Sydamerika som kontinent, men mina favoriter i landet var glaciären Perito Moreno, vandring i El Chalten och vingårdarna i Mendoza.

10. Malaysia 

Jag är även väldigt berest i Sydostasien, och skulle man inte räkna Central och Sydamerika skulle jag nog säga att det är här jag har mest koll. Dock har jag inte delgivit så mycket av detta på bloggen, några enstaka äldre inlägg här och där. Bestigningen till Mt Kinabalu på Borneo bidrog till stort intresse, så Malaysia hamnar på en välförtjänt 10e plats. 

Vill du läsa mer? 

Fler inlägg om Sydamerika 
Fler inlägg om Centralamerika 
Fler inlägg om Asien