Att våga pausa & göra det på riktigt

Att våga pausa & göra det på riktigt

När sommaren kommer och semestern är på ingång så sänker vi tempot och går in i en viloperiod. Vi är ett av få länder i världen som är förunnade med långledighet under sommaren. Något som vi kan glömma i semestertider som jag tror är lika viktigt som att ha ta en paus från jobbet är att ta en social media detox och pausa från allt vad skärmar heter

Jag läste senast för några dagar sedan en artikel om vikten att faktiskt våga pausa och semestra - från allt. Hur det finns studier som visar på att de som är lite "lata" inte har samma benägenhet att bli sjuka. Jag tror att det är särskilt viktigt i vårt pressade, tideffektiva samhälle som vi har idag att verkligen tänka kring dessa frågor. 

Själv har jag i perioder under sommaren redan från maj varit helt bortkopplad från social media, det skapar ett lugn i mig. Det ger mig möjlighet till högre närvaro och kontakt med mig själv. IMG_20190724_203530_resized_20190727_045609416jpg

Vi kanske inte behöver visa upp allt fantastiskt vi upplever på semestern? 

Här listar jag mina platser som jag allra helst tar en detox från skärmen på. Jag har svårt för att slappna av, för att jag ska kunna slappna av behöver det vara en miljö som jag känner till - så det inte finns så mycket att upptäcka. En plats som inte distraherar och drar i mina upptäckarnerver.

Hunnebostrand

Min favoritplats på jorden, ingen annanstans kopplar jag av så som här. Vi har en stuga på Ödby ö mitt över Hunnebostrand där min farmors pappa köpte mark för länge sedan. Här har vi spenderat somrarna sedan jag var liten och Bohuslän kommer alltid att ha en del av mitt hjärta. Läs mer om Hunnebostrand här.IMG_20190723_125217_resized_20190727_045628433jpg

img_3735jpg

Svartedalens naturreservat 

Svartedalen återkommer vi till vår, sommar som höst. Det är det närmaste riktig skog och otillgänglighet man kommer i Göteborgstrakten enligt oss. Här plockar vi svamp på hösten, grillar korv på våren och plockar bär på sommaren. Läs mer om Svartedalen här
skogenjpg

Grekland

Grekland såklart! Trots alla otaliga besök jag har gjort i Grekland är det inte mycket spår av det här i bloggen. Grekland är en frizon som inte har fått komma fram här, där jag kopplat bort helt. Jag kan varmt rekommendera destinationer som Alonissos, Karpathos, Iraklia och Santorini med flera.

Alonissos är en liten ö på östkusten norr om Aten, här kommer man ifrån den värsta turismen. Vi hyrde en vespa och upptäckte öns små vikar och stränder under sommaren 2016. Här är betydligt grönare och mer frodigt i jämförelse med många andra grekiska öar då den ligger såpass norr. En dag drömmer jag om att bo i Grekland en längre period. 

dscn4057jpg

Vill du läsa mer? 

Här finns fler listor som publicerats på Lycklig & levande tidigare.

Jag vill även tipsa som Jennifers inlägg om samma ämne - klockrent skrivet!