(Rese)planer inför hösten!

Höstens två planerade resor är.. 

Vandring i Messlingen & Funäsfjällen

Efter dagarna i Härjedalen och Bruksvallarna i somras fick jag sådan enorm mersmak på miljöerna här uppe att jag bums bestämde mig för att följa med pappa och delar av familjen upp för höstvandring. Det är lite av en tradition för pappa att inleda hösten med Messlingen, fiske och vandring. Förr var det alltid med farfar vi tältade och fiskade här uppe. I år blir vi ett gäng på sex personer som åker upp, jag och en massa grabbar. Det blir kul!

Läs merMiniguide till Funäsfjällen - vad du behöver veta om de olika skidanläggningarna

dscn4057jpg
Alonissos 2016.

Grekland - Kefalonia

Efter den rätt så intensiva sommaren så kände vi att vi behövde en semester efter semestern. Och vad väljer man då om inte Grekland? Till Grekland har jag rest så många gånger att jag har tappat räkningen, som liten reste vi på mycket charterresor till Grekland. Det var senare också till Grekland jag gjorde min första längre backpacking öluff under fyra veckor som 17-åring. Efter det har jag återkommit minst vart annat år – om det går för länge får jag Greklandsabstinens. Jag har lika dålig koll på antalet besökta öar som antalet vistelser i Grekland. Kreta vinner med flest besök i alla fall, det är jag säker på. Men det var inte direkt självvalt när man var liten.

Några favoriter som jag verkligen tycker att ni ska spana in är Karpathos, Alonissos och Iraklia. Denna gången blir det ett besök på Kefalonia som tillhör Joniska öarna. Detta blir en ny ögrupp för min/vår del. 

Båda resorna blir faktiskt av redan nu i början av hösten. Och det som känns så himla roligt är att jag får med mig sambon på båda dessa två resor. Det senaste har jag rest en hel del på egen hand, vilket också såklart är roligt, men att få dela det med någon är ändå lite bättre.

Du kanske också gillar

Med bil runt Gardasjön
Resedagbok från Makedonien
Hur man kan spendera en vecka i Split med omgivningar
För mer resor i Sverige spana här!