Reseåret 2017, snickrar resrutt & summerar det som varit

Ni är många som har gjort inlägg om resplaner inför de kommande året. Jag har inte haft varken behov eller sug av det, förrän nu. Nu verkar det falla på plats hur, var och när vi besöker olika delar av världen, så håll i er här kommer en preliminär resrutt för vårt livs resa!

Jan-feb Sverige

Här var vi i full gång med försäljning av lägenheten, men jag hann med två tripper i Sverige till vår stuga i Messlingen samt till Masesgården i Dalarna.  

Mars Panama & Costa Rica

Starten på vår långtripp var Panama där vi reste runt under två veckor och besökte bl.a. fantastiska San Blas. Vi korsade gränsen till Costa Rica och slappade på beachen i Puerto Viejo, spanade på djur i Tortuguero, trekkande vulkan i La Fortuna och hyrde bil och såg landet i ytterligare en vecka! Se vår resrutt hittills nedan.

untitledpng

Fem snart sex veckor på resa har vi hittills tagit oss enligt bilden, slutmålet i Centralamerika för denna gång blir Guatemala sedan vidare mot Sydamerika.  

April-maj Nicaragua, El Salvador & Guatemala

dscn5068jpg
Här är vi vid kratern på den aktiva vulkanen Masaya

Sedan en vecka är Nicaragua vårt pågående upptäcksland. Här planerar vi slå ner på resfarten en aning och gå en spanskakurs och bo hos en familj. Vi planerar befinna oss här ca. 3-4 veckor innan vi i början av maj åker vidare mot El Salvador, främst som genomresa men även stanna för att se vissa delar av landet. Guatemala planeras upptäckas innan det bokade flyget tar oss vidare mot Galapagos. Vi vill givetvis gärna se Mexico och Belize men vill inte pressa in något så vi inser att dessa länder får vänta alt. blir det en bonus om tid finnes.

dscn5006jpg

Under påskhelgen har vi varit i Granada, Nicaragua.

Maj-jun Galapagos

Två veckor är spikade för Galapagos i slutet av maj och början av juni, detta känns så spännande! Jag ser fram emot detta väldigt mycket då natur och djurliv är så unikt!

Jun -jul Colombia & Ecuador  

Vi kommer till Colombia i början av juni. Här vill vi se landet som är så omtyckt av många, landets karibiska kust, kaffeplanteger och även natur. Även Ecuador planeras att besökas om än en kanske något snabbare visit beroende på tid.

Jul-aug Peru & Bolivia 

Peru och Boliva är länder som jag länge velat besöka som från början är grunden till denna resan som sedan växte sig större och större. Centralamerika var från början inte alls med på kartan utan kom in någonstans på vägen då vi tidigarela och förlängde resan pga. omständigheter på hemmaplan.

Här finns massor som jag vill se och uppleva, givetvis Machu Picchu och dess trekkingmiljöer. Vi kommer inte att vandra den klassiska Inkaleden, då den redan sedan avfärd varit fullbokad tom. oktober. Vi fick ändra planerna och planerar att gå Salkantay trek som är en dag och en natt längre, och en led som inte är lika besökt och känd som Inca. Den sägs vara något mer krävande då den passerar högre höjder. Denna planeras genomföras i slutet av juli därefter vidare mot Bolivia och saltöknen, världens högst belägna sjö och mycket mer!

Sep-okt Chile & Argentina

Vi hoppas på dessa något dyrare länder om budgeten håller till dess, den som lever får se.

Nov-jan

Månaderna här är ospecifika än så länge men önskemål finns, vi vill gärna se Nya Zeeland och kanske någon söderhavsö. Men vi är båda två väldigt sugna på att avsluta långresan i vårt kära Sydostasien, men det ser vi mer som en bonus, i så fall lockar det att se mer av Filippinerna och Indonesien. Men det får vi se, håller det öppet än så länge. Ett alternativ är också att åka tillbaka och ta de länder vi inte hann med i Centralamerika (Belize och Mexico) och se mer av Karibiens övärld. Listan kan göras lång...