Mina drömresmål just nu

Mina drömresmål just nu

Sedan november inleddes har jag haft en otrolig reseabstinens, det bokstavligen drar och rycker i mig som aldrig förr. Det är först nu jag kommer till insikt med, att ja, - det har varit så här de senaste åren, jag har bara velat fly under november månad. Jag har dock inte förstått det helt förrän först nu, det har liksom alltid tagit sig andra skepnader och anledningar. Men i grunden har det ju bara handlat om att jag inte trivs i mörkret, eller? En kort tillbakablick ger mig svaret. Vi har varit iväg på höst/vinterresor majoriteten av vintrarna de senaste 10 åren. 

Sedan november kom till stan har jag tjatat hål i huvudet på sambon här hemma om resor, drömmar och planer. Jag får nog passa mig så han vill resa med mig i framtiden. 

En del av mig är väldigt naiv och impulsiv, medan den andra är reflekterande och övervägande. Väldigt komplext jag vet, det är som om det två personer i mig. Den naiva Moa trodde att hon kunde hantera hösten och november genom att intala sig att det är ju mysigt. Men istället bara vill skrika, vad gör jag här under den här tiden på året? Vad passar inte bättre än att få drömma sig bort lite till destinationer jag inom en snar framtid gärna besöker och upplever.  

Afrika – Tanzania, Kenya och/eller Moçambique 

DSCN3710jpg

Utan anledning börjar flertalet jeepar framför oss att backa frenetiskt. Stämningen talar för att något är på väg att hända. Jag spänner ögonen på den gröna låga väggen framför. Sedan bara kommer den ur buskaget, går precis bredvid bilens vänstra sida, precis vid oss. Den stannar och stirrar mig rakt in i ögonen, knappa två meter från bilen. Jag insåg liksom inte först att det var på riktigt, och hur nära vi befann oss ett vilt djur. Sedan tog paniken fatt i mig lite och jag valde att flytta mig så långt bort från den i bilen det var möjligt. 

Texten är från min resedagbok under våra veckorSri Lanka. Och det närmaste safari jag har kommit. Afrika lockar mig enormt. Varför? För att det är en kontinent som jag inte har någon uppfattning om eller personliga upplevelser ifrån - det är liksom ett blankt papper och det lockar mig. Det är också den kontinent som jag har kvar känns det som, (även om jag även har kvar Australien och Nya Zeeland, stora delar av USA och Canada osv. så har de aldrig lockat lika mycket.) Afrika lockar för äventyren, Kilimanjaro och safarin. För den afrikanska wiben som jag aldrig smakat på. För upplevelserna och äventyren. För djuren och och naturen. Ja ni fattar. Hit ska jag åka inom en snar framtid. 

Nepal

Nepal står högt högt upp på min önskelista just nu. För vandringarna, naturlandskapen, människorna och miljöerna. Vi har tittat på expeditionen som sänds på tv nu, egentligen inte för att det intresserar oss med personerna utan mer för att ta del av miljön och vyerna - och det gör inte suget speciellt mycket mindre. 

DSCN1589JPG

Förra veckan frågade jag pappa (dagen innan fars dag) om han ville följa med på ett äventyr med mig. Han svarade glatt ja, utan att egentligen veta vad han sagt ja till. När vi besökte familjen för en farsdagmiddag dagen därpå erbjöd jag mitt sällskap, driv och planering för ett äventyr ihop (den ekonomiska delen klarar han bra själv). Han fick Everrest basecamp, Kilimanjaro och Elbrus som alternativ. Vi får väl se om det blir av någon gång...

Jag misstänker att Patagonien (specifikt Torres del Paine) och Anderna är det närmaste jag kommit Nepalliknande lanskap. Men jag kan ju bara gissa?

Burma

Burma har jag velat åka till enda sedan landet öppnades för turister typ 2012? Vi träffade ett par från Nederländerna när vi var på resa i Laos under vår första längre långresa 2011-2012, och de berättade om det mest fantastiska ögonblick, upplevelser och erfarenheter efter de andra. 

Andra länder som också ligger i riskzonen för ett besök i relativ närhet är Norge (nordnorge/Lofoten), Slovenien, Albanien, Mongoliet, Georgien och Rumänien. Ni hör ju listan tar ju inte direkt slut. 

Lite bilder från förverkligande & redan upplevda drömresor

DSCN6810 2JPG
Colombia

DSCN6645JPG

Galapagos

DSCN8686JPG

Peru

Ecuadorjpg

Ecuador

Relaterade taggar & kategorier 

Långresor

Sydamerika

Asien 

Centralamerika