Listan med resorna jag INTE vill göra!

Resorna jag inte vill göra

Jag hakar på listan som just nu är den mest populära bland resebloggarna – platser och resor som jag inte lockas av och inte vill resa till.

Att vända på det. Jag tänkte att det skulle vara lätt, men det var det ju inte. Det var ju betydligt svårare än att lista alla de platser jag vill resa till. Det är så sällan jag tänker omvänt – vad jag inte vill, fokuserar mest på vad jag vill uppnå, resa och göra.

Jag var tvungen plocka fram kartan och titta för att få lite inspo om vilka länder som inte lockar. Det var Lisa på Lets Go Explore som var först ut och efter det har det exploderat på mängder med bloggar. 

Det är många listor som liknar varandra där samma typer av resor återkommer. Och risken finns att även min lista blir väldigt lik många av mina kollegors. Däremot är det flera som inte kan tänka sig tränings- klättrings- tältnings- och campingresor. Jag har inget emot det lite obekväma för att få möjlighet till de mest magiska naturscenerna. Än har inte backpackingen gått ur mig (läs än har jag inte riktigt växt upp?). 

Inte heller resor med enbart syftet att bestiga ett berg - det låter ju som en dröm tycker jag! 

Dubai med omgivningar

Givetvis lockar inte länder med krig och oroligheter – men de räknas inte riktigt hit. Det första jag kom att tänka på som absolut inte lockar mig någonstans är ställen som Dubai. Jag hört så mycket historier från personer som besökt Dubai och det verkar inte klokt. Och länder där mänskliga rättigheter så tydligt körs över känns inte riktigt okej att stötta.. 

Paketresor & All inclusive 

Sedan slog det mig att min största mardröm skulle vara paketresor där jag inte har möjlighet att påverka och styra aktiviteter, destinationer eller sevärdheter alls! Det skulle vara för schemalagt och låst för mig och hur jag är van att resa. Jag kan förstå det om syftet är något annat som att umgås, men inte med syftet att just uppleva. Lika så All inclusive – jag har rest all inclusive två gånger med familjen när vi varit många, och det har aldrig fallit mig i smaken på något som helst sätt. Det är förutsägbart, tråkigt och utan variation! 

Italien & Kina (just nu)

IMG_2061JPG

IMG_2099JPG

Bilderna är från sommaren 2018 när vi reste i just norra Italien, vid Garda- och Comosjön.

Just nu i Corona-tider känner jag ingen som helst dragning till norra Italien eller Italien som helhet efter de allra nyaste uppdateringarna. Och inte heller Kina förstås– egentligen vill jag ju besöka Kina, någongång. Speciellt efter att jag läst om Sofias resa till Kina. Men inte just nu.

Resor med syftet fest eller dykning...

Festresor har aldrig lockat mig, även om jag är utbildad bartender i grunden lockar det inte alls. Inte heller resor som innefattar fokus på dykning – jag har alltid haft enormt stor respekt för vatten. Vi provade att dyka med tuber i en pool i Thailand 2011, för att se om vi vill ta cert. Och nej tack! Jag klarar mig bra med att upptäcka det som finns på land och milsvidder bergskedjor. Det är där jag hör hemma.

Känslan när jag gjorde den "klassiska Sydostasienresan" för 10 år sedan var just att man skulle dyka och ta cert. Och jag har alltid känt, men nej varför? Varför ska jag göra det bara för att, för att den är en grej. Förresten tycker jag inte om benämninnen klassiska sydostasienturen heller – för allas uppplevelser och resor är ju unika och olika för dem! 

Fler resebloggar som gjort sin egen lista 

Fler listor som har publicerats på Lycklig & levande

Vad du inte visste (eller kanske redan visste) om mig 
11 otippade saker som hänt mig på resa
Flopparna i Sydamerika att undvika!