Flopparna i Sydamerika att undvika

Med de topplistor och bästa destinationer jag tidigare nämnt föddes idén om att delge de där upplevelserna som vi inte fann lika bra. Det här kan du med fördel hoppa över i Sydamerika enligt Lycklig & levande.

La Paz, Bolivia

Just La Paz på sina 3640 m.ö.h., Bolivias huvudstad är svårt att helt hoppa över. Med sina 1,7 miljoner invånare är det den största staden i landet och den ligger centralt, och det ligger liksom där det ligger. Du kommer behöva besöka staden och kanske till och med återvända hit. Staden är inte mycket att se, det smutsigt, kaosartat och enormt mycket trafik. Dock finns det fantastiska möjligheter att nå magiska platser från La Paz. Men om du ändå skulle hamna några dygn i La Paz har jag skrivit tips på saker att se och göra. 

Läs mer: Att se & göra i La paz 

DSCN9933 2JPG

Lima, Peru

Vi hade hört redan innan ankomst från flera håll att staden inte var mycket att se. Men det är ju lite så med städer, det är en central punkt som man oftast kommer till och inte kan undvika. Vi stannade en natt och tyckte att det räcke för att få en känsla för staden. Det finns ett fint promenadstråk längs vattnet där vi tog en löptur och peruansk mat inne i centrala delarna. Kattparken är också välkänd och du kan även surfa om du tycker om det. Men i övrigt inte mycket att se jämfört alla andra enormt häftiga upplevelser i landet. 

Läs mer: Topp 3 favoritdestinationer i Peru

Canyon del Colca, Peru

Upplevelsen och sevärdheten som sådan var jättehäftig, men jag rekommenderar att du tar dig tid att resa hit på egen hand. Vi hade inte tillräckligt med tid, vilket gjorde att vi bokade in oss på en tur som mest liknande sällskapsresan version 2.0. Inget att rekommendera! Men som sagt en häftig upplevelse om man bortser från bussprataren och alla tusen miljoner människor i bussen som skulle in och ut varje kvart. Miljön är häpnadsväckande! 

Läs mer: Sällskapsresan åker till Canyon del Colca

dscn80912jpg

Ecuadors kust - Guayaquil & Montanita

Vi hamnade helt fel i säsong för landets sol och bad – Montanita var i princip helt stängt. De regnade kontant och flertalet restauranger var helt stängda. Det var några riktigt sega dagar, och vi lämnade ganska så kvickt. Säkerligen ett härligt resmål i rätt säsong dock! Vi åkte vidare till Guayaquil och det var inte mycket bättre där. Staden är faktiskt Ecuadors största stad, och som ni vet är vi inte särskilt förtjusta i Sydamerikanska storstäder om vi får välja framför naturen. 

Läs mer: Miniguide - Guayaquil 

rimg00062jpg

Banos, Ecuador 

En del besöksmål handlar om tajming – men vi tyckte helt enkelt inte så mycket om Banos. Antingen hade vi höga förväntningar som kan bidra till mindre bra upplevelse eller så var det helt enkelt inget för oss. När man reser så länge som vi gjorde under vårt år i Sydamerika blir man lite kräsen och jämför destinationer med varandra. Om man hade åkt hit direkt från Sverige hade vi kanske upplevt det helt annorluda. Delvis jämför vi det nog med Colombias motsvarighet på äventyrsstad San Gil som vi tyckte mycket om. 

Läs mer: Äventyrsstaden Banos 

Vill du läsa mer? 

Vandringarna i Sydamerika du inte får missa

Populäraste länderna på Lycklig & levande

Sydamerika topplista!