Bakom kulisserna - del 2

Bakom kulisserna - del 2

Lite om allt det där som händer bakom skärmen, bakom kulisserna. Det som ingen ser eller vet något av, om vi inte för det till ljuset. För att sammanfatta så skrev jag på Instagram för ett tag sedan,

"Hej du där, ja precis just du!
Viktigt meddelande till allmänheten.
Kom ihåg att vara snälla mot varandra!
Nämen hörreni, nu får det vara bra, eller helt enkelt nog. Jag behöver sätta ner foten lite.

Ibland fastnar jag i dryga kommentarer, klagomail, tråkiga samtal och rent av oproffsiga och oprofessionella bemötanden. (Det här syftar inte i att hänga ut någon.) Det är tråkigt att människor tar sig friheter att uttrycka sig hur som helst bara för att det är över en skärm. Det är som om "vi" som väljer att dela med oss verkar det vara helt okej att hoppa på hur som helst och säga vad som helst till. Det är ju vårt jobb. Det får vi tåla. Om vi säger fel saker, gör fel saker, tycker fel saker eller skriver fel saker.

Alla vi som är på nätet är människor.
Alla vi som finns på social media är människor.
Alla vi som är bakom skärmen känner saker.

Det kommer alltid finnas meningsskiljaktigheter, åsikter och förstå-sig-påare. Man kan inte tycka lika, men man kan uppträda med respekt, hänsyn och acceptans. Kan vi bara försöka att visa varandra mer omtanke?

Bemöta andra så som vi själva vill bli bemötta, som man lärde sig i småskolan. En annan bra regel är, - kan du inte säga det face to face ska du inte skriva det heller.

Jag är ganska van att bli särbehandlad, då jag som ingenjör arbetat i en mansdominerad bransch, där jag vågar påstå att man dagligen blev behandlad annorlunda pga sitt kön. Jag har varit relativt förskonad från näthat och tråkigheter på nätet. Men det kommer då och då.

Men vet ni vad, det är inte okej oavsett, och jag tänker fortsätta göra min grej. Jag tänker fortsätta och tipsa, rekommendera och inte rekommendera. Oberoende. Det är det som är meningen. Man kan inte köpa mina åsikter. Och jag ingår enbart samarbeten med det som känns rätt i hjärtat.

Det var allt från mig, ta ingen skit!"

IMG_20200610_204211_628jpg

Det här meddelandet kan säga allt och ingenting. På samma gång. 

Men vi har ingen aning om vad som händer bakom kulisserna i en annan människas liv - så försök uppträda med respekt,  vänlighet och acceptans. 

En liten påminnelse bara, det var allt för idag!

Relaterade inlägg

Jag skulle aldrig någonsin ha en blogg & ännu mindre driva eget
Kreativ trötthet & spel för gallerierna