Äntligen vår - 5 saker jag gör just nu

Våren är kommen - äntligen! 

Äntligen, äntligen känns det som om den kommer, som om värmen kommer åter. Sakta, sakta kryper grader uppåt. Att det alltid är lika fantastiskt när ljuset, livet och värmen återvänder. 

Samma känsla infinner sig varje år - hur överlever vi vinter efter vinter? Och samma spontana reaktion - vad ljust det är på kvällarna nu! 

5 saker jag gör just nu

Vandrar & utflyktar - Under våren har vi vandrat och varit ute i skog och mark mer än vanligt. Detta är såklart även till följd av Coronan, även om vi brukar vara ute mycket annars också så ser man en stor skillnad när man ute i naturen, det är betydligt mer folk ute och rör på sig. Vi har börjat vårt projekt med att vandra Bohusleden och hittills har vi avverkat 6 av 27 etapper. Utöver det har vi också vandrat flera andra dagsturer runt Göteborg.

IMG_20200413_143311_resized_20200416_013832690jpg

IMG_20200417_184646_resized_20200418_103844071jpg

Rensar & städar - Projekt rensa ut kläder och annat har vi lagt en del av påskledigheten på, nödvändigt ont som brukar ge en skön lättnadskänsla när man är klar. Saker som inte används kan få det bättre med en ny ägare! Vi har även städat av lägenheten grundligt, ni vet sådant där som man aldrig gör.  

Planterar & inreder - Nästa steg efter att ha städat rent är ju att få styla upp, fixa till och göra om! Jag är egentligen ingen person som har varken gröna fingrar eller tycker särskilt mycket om att inreda, det ska liksom bara fungera och se bra ut. Förra våren snickrade vi en altan till vår balkong och nu har vi börjat inreda den alltmer, köpt en grill och planterat. Altan till balkong tänker du? Det kan nog faktiskt ändå kallas altan då balkongen är nästan 20 kvadratmeter. 

IMG_20200417_142508_resized_20200418_103813272jpg

Fikar & dricker kaffe - Det har fikats väldigt mycket den senaste tiden. Jag vet inte om det är Corona och hela situationen som gör att man faller ur rutiner lite, eller om man bara försöker hitta lite små ljusglimtar. Jag har i alla fall inte bakat så här mycket på länge. Fika är ju förövrigt något riktigt bra så varför inte - mer fika åt folket!

Går Nose workkurs - Jag går ihop med min sambo och vår hund Acke en hundkurs i Nose work, som är en relativt ny tävlingsgren inom hundvärlden. I första kursen lär man hunden söka efter doften Eukalyptus. På senaste tillfället fick vi testa på ett skarpt doftprov, vilket var spännande. Det är så häftigt att se hundarnas förmåga att arbeta med nosen. 

Relaterade inlägg 

Vårkänslor och vardagspyssel 
Naturområden & utflyktstips runt Göteborg - del 2 
Miniguide - Naturområden att besöka i Göteborgs omgivningar  
Vandringarna jag drömmer om mest just nu