Vulkan Cotopaxi

Vulkan Cotopaxi

Nu har vi tagit oss drygt 125 mil söderut och befinner oss i Ecuador där vi planerar kommande veckor. Efter 1,5 dygns färd på diverse olika bussar äntrade vi äntligen gränsen. Fokus kommer ligga på höglandskapet och naturen, förhoppningsvis några fina trekkingar och lite äventyrssporter! Hittills har vi sett Otavalo som ligger några mil norr om Quito, staden är känd för sina marknader och har varje lördag en av världens största open-air marknader. Vi införskaffade oss varsin varm hemmastickad tröja i Alpackaull för här uppe på 2550 möh är det lite kyligt, speciellt när man är van vid varmare klimat. De senaste dagarna har vi bara försökt landa och ta in Ecuador. Vi var båda ganska trötta efter färden hit. Efter några dagar i Otavalo med egenkomponerat välgörenhetsarbete för stadens gatuhundar åkte vi vidare mot Latacunga på ca. 2700 möh som ligger i princip i mitten av landet.

Cotopaxi - världens andra högsta aktiva vulkan på 5897 möh

dscn76252jpg

Visst är den mäktig!?

Till vår besvikelse var toppbestigningen avstängd pga. vulkanaktivitet så det blev en kortare hike till dryga 4800 meter över havet, vilket fortfarande är respektfullt högt.

Rekord för oss och det är verkligen fascinerande hur mycket kroppen får jobba på den här höjden. Pulsen är på max bara av att gå sakta, sakta uppåt. Man flåsar som en hund och önskar att lungorna var dubbelt så stora, man tar andetag på andetag men det känns fortfarande inte som om man får in någon luft. Det knastrar gott mellan tandraderna av all sand som blåser in genom gliporna mellan sjalen och solglasögonen. I övrigt tog våra kroppar höghöjdsutmaningen mycket bra, förvånansvärt bra då jag känt av höjdsjuka vid tidigare lägre bestigningar. Väl uppe fanns det efterlängtad varm choklad och te i en liten stuga! Vi tog oss precis under snögränsen och naturen och vyerna var slående. Det gav mersmak på bergsbestigningar! 

Vill du läsa mer?

Galapagos 
Ecuador
Peru
Chile