Vidare till final av årets reseinspiratör 2019 - nominerad i kategorin årets upptäckare!

Vidare till final av årets reseinspiratör 2019 - nominerad i kategorin årets upptäckare!

"När du reser vill du upptäcka något nytt - nya resmål, nya upplevelser och nya möten. Du lockas av de otrampade stigarna och vill gärna utforska nya sätt att resa och utforska världen på. Du inspirerar dina följare att kliva ur sin bekvämlighetszon och testa något nytt."

Så lyder beskrivningen för årets reseinspiratör i kategorin upptäckare. Så om du tycker att det stämmer in mig på mig och Lycklig & levandes hemsida och blogg skulle ingen bli gladare än jag om du lägger en röst på mig. Jag har nu gått vidare till finalomröstning! 

Första röstningsomgången pågick fram till 9 juni, därefter gick de 10 resebloggarna med flest röster till en finalomröstning. De tre resebloggarna som vid finalomröstningens slut den 16 juni har flest röster går vidare till nästa steg, där en jury avgör en vinnare i varje kategori.

Det är superenkelt att rösta genom ett klick på länken och sedan på den du vill lägga din röst på. 

upptackare-finalist-2019-apollopng

Inlägg som jag särskilt vill lyfta fram som jag tycker faller inom upptäckarkategorin är följande.

7 tips för en mer äventyrlig vardag & att komma ur sin comfort zone

Citat från inlägget: "Många gånger är det rädslan i oss som hindrar oss från att uppleva eller äventyra något. Rädslan är kroppens försvar och det är något vi alla upplevt någon gång. Det är när vi vågar utsätta oss för det där som är läskigt som vi växer och utvecklas som människor. Att face:a rädslan. Utmaningen. Och att ständigt sätta dig i sammanhang som utmanar och utvecklar dig – ”A comfort zone is a nice place but nothing will never grow there”. Och kom ihåg – det krävs mod för att säga att man är rädd!" 

Att satsa på sina drömmar - 7 tips för att leva & skapa sin dröm

Mina tankar kring hur du genom rätt mindset och tankens kraft kan uppnå precis vad du vill!

DSCN8579JPG

Brasilien

DSCN1680JPG
Patagonien

Läs om en av våra vandringar i Patagonien för inspiration och äventyrslust!

Off the beaten track - we found paradise

Så här skriver jag själv i inlägget: "Det finns särskilda destinationer som man som resenär letar efter. Off the beaten track som Lonley planet så fint beskriver det. "A place where few people go, far away from mainroads and towns" lyder beskrivningen om man söker på nätet. En del platser tar en med storm direkt. De har det där genuina som man (läs vi) ofta letar efter. De ofunna platserna, bortom strandförsäljare och solstolar hamnade vi högst spontant i Rincon del mar, en opolerad pärla som man inte kan finna någon information om i diverse resehandböcker eller guider." 

DSCN0178 2JPG
Bolivia

León - genom att vandra hjälpte vi barn i Nicaragua

"Vi har under resan sett människor med t-shirts med Quetzaltrekkers, och blivit nyfikna på vad det är. Quetzaltrekkers erbjuder äventyrliga vandringar genom vulkanerna i omgivningarna runt Leon och donerar sedan ALLA vinster till lokalt drivna projekt som arbetar med missgynnade ungdomar och barn. Vi gjorde turen med dem, guiderna arbetar som volontärer, känns extra bra att signa in för något som man vet gör gott!"

In the middle of nowhere - Quilotoa loop

En av våra favoritvandringar i Sydamerika var denna fantastiska tur i Ecuadors höglandskap!

dscn7902jpg

Ecuador

Vill du läsa mer om äventyr & reseupplevelser?

5 platser du inte får missa när du reser genom Centralamerika! 
Bestigning av vulkan Cotopaxi i Ecuador
Vandringarna i Sydamerika du inte får missa! 
Ushuaia - världens ände