Summerar & planerar reseplaner i vår

Eller vår och vår, är det ens värt att kalla dessa dagar för vår. Känns som om vi är inne på fjärde vintern på rad nu. 2018 har ekat tomt på resekontot, och det har varit helt självvalt, vi har prioriterat annat. I helgen bokade jag dock min första egna (alltså inte tjänsteresa) resa utomlands sedan vi kom hem från vårt livs äventyr.

Feb-Mars - Första tjänsteresan utomlands

I februari kom jag inte längre än till Södertälje på jobbresa, men mars bjöd på mer äventyr. Ett Londondygn hann jag med i riktig jobbanda, det var inte en lugn stund. Den här världen är som ett helt nytt språk för mig, ett nytt språk och en ny värld det är ju som klippt och skuret för mig ju. Skämt och sido. Att sedan förväntas kommunicera på engelska i majoriteten av fallen gör situationen ännu mer utmanande, speciellt då det inte gäller socialiserande engelska utan teknisk engelska med termer och mer specifikt inom ämnesområdet. Men jag ser med förväntan fram emot utvecklingen det kommer medföra för mig och jag tror mycket att det är en vana.

Det är inte alls sådär glamoröst som man föreställer sig människor som reser i tjänsten. Efter flighten dit var vi inte framme på hotellet förrän efter ett på natten, och dagen därpå var fullmatad med ett helspäckat schema. Jag var som ett skrumpet päron när jag kom hem ett dygn senare. Men flera erfarenheter rikare. Det är tur att det inte är tjänsteresa varje vecka.

April - besök i Asien & Europa samtidigt! 

I slutet av april bär det av till Istanbul, sjukt otippat då Turkiet aldrig dragit så mycket i intresse för mig. Men efter att vi hittat ett gammalt minne på Facebook med en undersökning om vart och med vem man skulle åka kunde vi inte förneka de exakta datumen och bra flygtiderna.. det blir ett nytt land för oss båda två. Pernilla och jag åker alltid till väldigt otippade ställen som jag aldrig har haft dragning för, som när vi började vår långresa i Panama för drygt ett år sedan.

dscn4388jpg

Att det redan är ett år sedan vi var i Panama har jag lite svårt att förstå... 

dscn4289jpg
Och jag får åka med den här grymma tjejen igen.. pepp! 

Maj-jun -Inflyttning i nya lyan

I maj flyttar vi till vår nya lya, och veckan därpå åker jag på tjänsteresa till obestämd destination, teamet har inbokad tid för utvecklingsdagar. Vi får se vart det bär av, antagligen någonstans inom rikets gränser. Jag fick tydligen ansvaret att boka det, helt ovetandes dock. Sedan blir det troligen en weekend i början av juni, ännu inte helt spikat än men jag är sugen på norra Italien, eller så tar mersmaken av Spanien över från vårt Madridstopp i somras.

Jul-aug

Det blir det troligen någon sommarresa över semestern, vart vet vi inte. Jag har länge varit sugen på Albanien, samtidigt som Norden, främst Sverige och Norge lockar för vandring. Jag har även så smått börjat min övertalningskampanj om höstens resa… den som lever får se. Men en del resande verkade det ju bli.