Om jag vore… (enligt min pojkvän)

En lista som avslöjar om jag var allt från en maträtt, godis eller en växt. Jag hittade listan hos Jennifer och jag tyckte det var en kul grej så jag knåpade ihop min egen, som för att se om jag uppfattar mig själv på samma sätt som min omgivningen eller ah, den som står mig närmast.

Det finns för övrigt ett roligt spel som heter Orangino som bygger just på relationer i olika sammanhang, man får poäng om omgivningen har samma uppfattning om dig som du själv, dvs du har en överrensstämmande bild om dig som omgivningen. Det kan och skapar ofta intressanta diskussioner.

En solig fredag eftermiddag på balkongen var jag tydligen.. (enligt min pojkvän)

IMG_20190915_151833_resized_20190919_024004793jpg

Om jag vore…

… en godis: - Haha, ska jag ta spontant eller? Den första jag tänker på är Fizzy pop.
- Varför?
- För att du gillar den. Men jag ska tänka lite.. du skulle det vara en fillidutt.
- Vad är det?
- En sån som byter smak. Och har liksom allting. Salt och äventyrlig. Söt och len. Sur och lite spetig och sticksig. Men väldigt god.

… en maträtt: - Om du var en maträtt? (Sedan är det helt tyst. Länge.) Ayam sambal kanske, men nu tänker jag likadant där.
- Vadå?
- Mjuk och len men ändå stark och het.

… en chipssmak: - Knappast dillchips i alla fall.. (hans egen favorit).
- Om inte du har fått dille på mig? ;)
- Pass eller?
- Jaha..?
- Men det var ju svårt. Du är inte så chipsig av dig. Men jag kan hitta på något klatschigt där med.

… en dryck: - Är det för klyschigt att säga ett bra årgångsvin?
Min kommentar: - Jag trodde du skulle säga kaffe?!
- Koffein och kaffe, ja det är verkligen nödvändigt. Jag klarar mig inte utan kaffe en dag. Och inte utan Moa en dag.

IMG_20190913_125330_resized_20190919_023741604 2jpg

Om jag vore…

… en Disney-figur: - Tyst länge. Skrattar högt för sig själv.
- Baloo!
- Okej?
- Ja, du kan vara lika impulsiv som Baloo som när han ska lära Mowglii saker, eller det kom jag fram till genom att jag såg mig själv som Baghera som är orolig för Mowglii som är som vår Acke (hunden). 

… en i Spice Girls: - Det får väl bli Sporty spice.
- Är det hon ..?
- ..I träningskläder, ja.

… en färg: - Du har alla färger i dina ögon.
Jag: - Vad cheesy du är!
- Men jag skulle vilja säga grön eller blå, men du är också en färgpalett.

IMG_20190714_212025jpg

Om jag vore…

… ett djur: En lokatt (lodjur).  
- Men jag tycker inte ens om katter?
- Med integritet och som gillar skogen. Och är mysig ibland också. Jag tänkte på älg som skogens konung, men jag kan inte relatera till hur en älg är mer än stor och det är du ju inte. Och en hund är ju en följare liksom.
- Men en hund kan också vara trogen och trygg?
- Ja trogen och lojal. Men du är en lokatt. 

… ett väder: - En solig men blåsig dag. Ska jag utveckla? 
- Ja gärna,
- Det händer alltid något med dig. Det är som kastvindar med en massa sol! 

… en växt: - Nu vet jag en bra, Murgröna som klättrar upp för väggarna!
- Som att jag är rastlös?
- Nej, på klätterväggen! Och de är starka och seglivade med. Är det konstigt att säga att du är svår att bli av med? ;)    

Du hittar fler listor som publicerats på Lycklig & levande under kategorin Listor.