Nya möjligheter, planer & riktningar - förändringarnas vindar

Nya möjligheter, planer & riktningar 
- förändringarnas vindar

Allt är föränderligt, inget är bestående.

Kanske både en skrämmande och lättande känsla för många. Men också insiktsfullt kring att livet är i rörelse hela tiden. Det tycker jag känns hoppfullt, förändringen och rörelsen framåt. Jag tycker känslan av att kunna påverka mitt liv och min egen utgång är så mäktig!

Coronasituationen har också lett mig in i nya banor och riktningar inom företaget. Det har gett mer plats och utrymme för andra projekt som jag länge tänkt på och velat genomföra. Jag har börjat skissa på dessa ritningar mer nu. Det finns många ideér, tankar och lösa bollar i det här huvudet - men det gäller att fokusera helhjärtat på några grejer och inte göra allt samtidigt. Det är dock svårt för mig som har någon form av ADHD-hjärna, för den vill göra allt, helst samtidigt.

Läs mer - Så många ideér & tankar men jag får ingenting gjort - om att sätta upp smarta mål & behålla fokus.

Jag har skrivit så länge jag kan minnas, dagbok, anteckningar, dikter, reseskildringar och noveller. Jag har också, i alla mina anteckningsböcker, under hela mitt liv gjort mindmaps om drömmar, mål och visioner. Det var ganska roligt att gå tillbaka bland den trave böcker som det hunnit bli. Att se att flera drömmar och mål är uppfyllda gör mig så innerligt glad. Och att se att stundande projekt varit med i tanken sedan så långt tillbaka gör mig förvånad, men ger mig också en starkare drivkraft att faktiskt köra på det.

IMG_20200507_151910_resized_20200508_112551165 4jpg

En av alla mindmapsen från anteckningsböckerna, skriven 2013 så ha det i åtanke ;)

Det här har varit en signal för mig att dels både ta det lugnare, men också kanske korrigera riktningen en aning i min verksamhet. Det är så viktigt att ha flera ben i verksamheten när någonting sådant här sker. Jag har ett projekt jag skulle vilja genomföra men det bygger också på något form av ekonomiskt stöd för att jag ska kunna känna att jag vågar satsa på det helhjärtat. Jag har därför sökt ett flertal stipendier som jag innerligt hoppas på.

Detta är inget som jag kommer göra några stora pengar på, eller kanske ens gå plus på - men det är någonting jag vill göra och som känns meningsfullt för mig. I samband med mitt ändrade fokus ska jag också läsa en kurs i sommar som ska ge mig kompetens och underlag i projektet. Som jag ändå börjat arbeta med så smått och hoppas ska bli av - genom att berätta och skriva om det, så hoppas jag verkliggöra det lite mer för mig själv. 

IMG-20200509-WA0002jpg

Läs mer

Jag skulle aldrig någonsin ha en blogg & ännu mindre driva eget
Mitt hemmakontor & tankar om att våga ställa krav, driva eget & tro på det man gör
Vad som hände när jag började lyssna & satsa på mina drömmar