När det blir varma sommardar…

2018 kommer alltid minnas som året då alla hade -94 vibbar, dels för Sveriges VM-prestation men främst för den ihållande värmen. Vi har verkligen varit bortskämda med det vackra vädret och känslan av semester är stor trots att vi precis har gått över i juli och semestern ligger några veckor bort fortfarande. Helgen var inget undantag, och har spenderats i Hunnebostrand med familjen.

Dagarna har andats kvalitetstid, morgondopp, grillmat och dagar på havet.

kvlljpg

Kvällsdopp på fredagkvällen när vi kom upp :) 

Ni vet när man är så närvarande och tiden liksom stannar samtidigt som man hinner insupa så mycket att det känns som man har varit iväg flera, flera dagar och inser att det ju faktiskt var igår vi åkte från Göteborg. Bästa känslan. 

btjpg

Besök på Hållö med massor av sol och bad

Under lördagen tog vi en båttur till Hållö och Marmorbassängen med matsäck. Lite konstigt att ingen av oss tidigare varit där, då vi oftast åker norröver med båten. Marmorbassängen är en badplats med turkost klarblått vatten på Hållö som lockade en hel del besökare trots blåsten. Till Hållö går även båtturer från Smögen för de som inte har egen båt. Här finns även ett värdshus med vandrarhem. 

bjpg

hunnjpg

Det är också om Hållö som Evert Taube sjunger i sin låt ”Briggen Blue Bird av Hull” som är en sann historia om skeppet som förliste julaftonen 1872. ”Han fick Hållö fyrs blänk, fast av snöglopp och stänk. Han stod halvblind, han fick den i lo. Och i lä där låg Smögen..." Imperiet med Joakim Thåström i spetsen har även gjort en version på låten. 

Långpass & glass på Smögen

Söndag och efter ännu en härlig start på dagen med morgondopp enligt rutin tog jag och Stefan på oss löpskorna för ett långpass. Vi sprang längs Sotekanalen med avslutning i Smögen där tog vi ett svalkande dopp, innan vi mötte upp de andra för en glass på Smögenbryggan som knyllar av folk vid den här tiden. Annat var det när vi var var här i början av juni då vi fick vara där för oss själva. Efter glass blev det grill och ännu mer och sol, älskar dagar som dessa!

jpg

Jag tycker så mycket om den här bilden. 

goooojpg

Födelsedagtårta avslutade en kalashelg.