Mot Norrland!

Tiden närmar sig för avresa och vår nästkommande längre tripp genom vårt eget land. Sommarens planer är en Sverige road trip under lite drygt en månad.

Vi tänker oss mycket natur, vandring, tältning och mindfulness.

Tanken är att ta det mycket som det kommer – öppna upp för spontana avstickare och utflykter. Det finns såklart massor att se, och vi har några stopp som vi vet att vi vill göra längs vägen. Allt är väldigt löst planerat och vi har inte bokat något mer än de första två nätterna men en grovplanerad rutt börjar så smått ta form. Planen är inlandet på vägen uppåt genom landet och kustvägen neråt igen. 

Grovplanering & planer hittills 

Första stoppet är spikat där tanken är stanna att två nätter i Dalarna vid Siljan. Här kommer vi bo på hotell de första nätterna och börja med lite god komfort. Hit satsar vi på att ta oss redan under fredagkvällen för att sedan sänka på tempot resterande del.  

Vi fortsätter sedan uppåt för att eventuellt stanna för en eller flera tältnätter vid Sånfjället i Härjedalen med lite inkluderande vandring. Det blir en liten avstickare och vi har inte helt bestämt oss men någonstans ska man ju ändå sova... det beror också såklart på hur vädret blir. 

Därefter rullar vi vidare och har siktet inställt på Vildmarksvägen som är en 50 mil lång väg över Stekenjokkplatån mellan Lappland och Jämtland. Man utgår från Strömsund och runt över fjällen tillbaka kommer man vid Vilhelmina.

Efter några dagar i tält kanske vi är sugna på ett eventuellt stadsstopp på vägen mot ett av huvudmålen: bestigning av Kebnekaise som är planen, samt dagsturer runt om och till basen. Vi prioriterar en flera-dagarsvandring i Sarek och gränsande nationalparker istället för att vandra den populära sträckan Abisko från Nikkaluokta. 

Efter vandringsdagar vill vi se Kiruna – Jukkasjärvi för lite paus och annat turistande innan vi laddar om för mer natur. Abisko – Trollsjön – Lapporten, här tänker vi oss dagsturer i området. Treriksröset? Stadsstopp? Haparanda? är fortfarande frågetecken och vad vi känner för och beroende på tidsåtgång. 

Vi vill gärna vandra det så kallade treparksmötet i nationalparkerna Sarek, Stora sjöfallet och Padjelanta. En fyra-fem dagars vandring där man går genom de tre närliggande nationalparkerna. Detta ska bli så spännande! 

Sedan är tanken Umeå – storforsen och Vindelälven och vidare kusten neråt. Höga kusten och lite vandring i nationalparken där om vi har sug kvar för det. Sundsvall på hemvägen för besök hos en vän och ev. Stockholm beroende på tid vi har. 

Bloggen kommer att gå på lite semesterfart och inläggen kommer bli sporadiska under den här tiden. Följ oss gärna på Instagram där uppdateringar kommer ske oftare! 

Glad sommar! IMG_20190505_120528_resized_20190531_105901649jpg