Mina tankar kring sponsrat innehåll & samarbeten på bloggen

Som ni kanske har märkt så har det den senaste tiden dykt upp fler och fler inlägg märkta med något i stil med "Det här inlägget presenteras i samarbete med xx, men åsikter, upplevelser och tankar är som vanligt alltid mina egna."

Jag vill därför lyfta vad jag tänker kring ämnet då många är kritiska kring just denna bit på bloggar i allmänhet – man vill helt enkelt inte ha reklam.

I takt med att jag lägger mer och mer tid på att skapa innehåll, reseguider och tips till bloggen vilket stundtals är ganska tidskrävande, så genererar det i en del bloggsamarbeten. Jag vill att ni ska se det som att jag då har möjlighet att producera ännu mer kvalitativt material som inte är sponsrat för er, om delar av det kan ge en ekonomisk ersättning för det arbete jag gör. 

I de allra flesta fall så har jag tänkt att skriva ett inlägg om plasten, upplevelsen eller destinationen ändå, vilket gör att det för mig blir helt naturligt. Och jag kan ärligt säga att alla inlägg som hittills har märks ut med samarbete i form av en destination eller besök har gjorts just p.g.a. att jag redan bestämt mig för att besöka platsen - så jag hade delgett precis samma information obetalt, vilket jag många gånger och i de allra flesta fall gör.  

Givetvis ska inte bloggen svämma över i reklam eller sponsrade inlägg, och det är därför jag inte har varken annonser eller annat på hemsidan. Jag strävar inte heller efter att det ska maximeras med samarbeten utan jag är mycket selektiv med de jag väljer att ingå samarbete med. Men ibland här och där kommer det att dyka upp en del samarbeten, för att jag ska kunna lägga så mycket tid på innehåll som jag faktiskt gör är det rimligt att det får bli så.  

Ni kan känna er trygga med att jag alltid delger er mina åsikter och tankar, man kan inte köpa mina värderingar. Innehållet ska vara relevant för er och det ska gå i linje med mina värderingar.

Här har jag uppdaterat och skrivit hur jag tänker vad gäller samarbeten, PR policy och sponsring, läs gärna vidare där om ni finner intresse. 

Här kan du läsa Freedom travels inlägg om hur det fungerar med sponsring och mer detaljer och massor med svar på frågor som jag tycker att de besvarar bra. 

macejpg

Jobb på hotellrum i Makedonien, här var jag riktigt stressad och hade hur mycket som helst att göra på jobbet, så vår workcation i Makedonien var inte så njutfull som vi hade tänkt oss. Foto, Lisa Fallsjö.