Lycklig & levande fyller tre år!

Hösten 2018

Tiden har sprungit helt galet snabbt och nu har jag drivit Lycklig & levande i hela tre år. Vad har hänt längs vägen det senaste året då? Jo, men ganska mycket! Under hösten hände det kanske inte så mycket synligt utåt, mest processer och beslut som fattades i huvudet och utanför bloggen. Jag sa upp mig och tog beslut om att börja studera skrivande. Ett stort steg som har känts rätt varenda dag sedan dess. 

Våren 2019 - en termin med heltidsstudier

Sedan januari då jag började läsa skrivande har jag lagt betydligt mer tid på bloggen, vilket har gett resultat i form av en ökad läsarskara och antal besökare – inga hästlängder än men jag knaprar mig uppåt vilket är superkul. Jag har verkligen kört på och lagt ner mer tid bloggen, detta trots studier på heltid, vilket med facit i hand kanske inte var bästa beslutet när jag redan var slutkörd från ett alltför överbelastande jobb.

I februari var jag med i en artikel i den lokala tidningen Mölndalsposten som var både en uppföljning på vårt nomadliknande liv, samt en fortsättning på vad som händer framöver och vilka livsval jag gjort för att designa och leva det liv jag vill.

Jag har under året haft löpande konsultsamarbeten utanför och flertalet sponsrade inlägg inom bloggen, några särskilt lyckade som är värda att nämna är besöket på Sankt Jörgen, Thorskogs slott och senare Villa långbers. Och sommarens kanske roligaste jobb tillsammans med Strapatser och Fjällbäcken logde.

Våren gick fort och jag studerade och skrev en hiskelig massa text. Parallellt gick jag hos en affärscoach och bollade tankar, ideér och praktiska frågor om att starta eget. Det är ju alltid en process, men i maj damp det ner ett beslut om registrerad enskild firma – superkul!  

IMG_20190914_143944jpg

Statistiken 

Statistiken för Lycklig & levande går uppåt - och det är jätteroligt. Det känns som om det börjar lossna allt mer. Jag har inga överdrivet stora siffror, men i mina mått mätt så är jag jättetacksam för alla som vill ta del av mina texter. Man måste utgå ifrån sig själv som jag så klokt brukar säga till andra. Och faktum är att jag har mer än fördubblat besökarantalet sedan förra året så det är klart godkänt! 

Momondo ambassadör & Apollos tävling 

Jag är ambassadör för Momondo sedan i våras, vilket innebär att jag tillsammans med många andra får ta del av ett program som Momondo tillhandahåller där vi delar tankar och tar del av uppdrag, kurser och projekt. Detta har inte visats sig så mycket i bloggen, förutom att en del inlägg varit sponsrat av dem. Jag har även blivit utvald och omnämnd i deras blogg två gånger vilket är jättekul! 

Ni är många som hört av er och frågat hur det gick för Lycklig & levande i Apollos tävling för reseinspiratörer, där jag deltog i kategorin årets upptäckare och gick vidare till final. Jag kom på en fjärdeplats, vilket var precis utanför juryomgången. 

IMG-20190715-WA0070jpg

Framtida mål & en tillbakablick 

Så här skrev jag förra året, "Mitt primära mål med bloggen är att inspirera, motivera och tipsa er om resmål! Jag vill ge min bild av resande. Men också lyfta tankar och reflektioner kring inre resor och utveckling med syfte att få er att reflektera lite extra. Jag vill påverka er som läsare och lämna kvar en mersmak." 

Jag ville också "utveckla bloggen och skapa mer, djupare och bredare innehåll", samt utveckla mitt skrivande - och det måste jag ju säga att jag gjort genom uppstart av eget företag och genomförd skrivkurs. Men givetvis stannar det inte där, det finns så mycket mer som jag vill göra. Inför året satte jag upp en hel del mål kring utformadet av mitt liv samt bloggen och dess utveckling som följs upp kontinuerligt. 

Längs vägen vill jag utveckla mig själv och designa mitt liv på det sätt som jag vill ha det. Jag vill framöver när det börjat rulla på starta upp ett större skrivprojekt. Vi får se om det blir så eller om det får vänta lite till. Jag har mycket projekt som jag skulle vilja dra igång när tid och energi samspelar.

IMG_20190914_145202jpg

Vad vill du läsa mer om? Snälla ge mig feedback! 

Vid det här laget hade jag tänkt ha en enkät färdig för dig att svara på - du vet så där enkelt att bara klicka i på några minuter. Något som ger stort värde för mig men liten ansträngning för dig. I våras skickade jag ut en pilotversion till några väl valda läsare (superfans?). Men tyvärr har jag inte prioriterat detta eller hunnit färdigt med den. Så det får vänta, men tills dess skulle jag bli superglad och tacksam om just du ville svara på följande frågor, stort TACK! 

  • Vad är din helhetsbild av Lycklig & levande som webbplats? Hur uppfattar du Lycklig & levande? 
  • Hur skulle du beskriva Lycklig & levande med tre ord?
  • Vad är viktigast för dig på en blogg/hemsida?
  • Hur upplever du användarvänligheten på sidan? 
  • Hittar du det innehåll du söker? 
  • Vad intresserar dig på Lycklig & levande? Vad tycker du om att läsa?
  • Vad hade du velat läsa mer av på Lycklig & levande?   
  • Hur kan bloggen utvecklas? 
  • Vad saknar Lycklig & levande? 

Skicka gärna ett mail till lyckligochlevande@gmail.com

Vill du läsa mer? 

Här kan du läsa om ett- och två-årsdagen