Länkkärlek & inspirerande resebloggar - mina favoriter!

Vi är många och blir fler och fler inom nischen reseblogg och branschen resa. Svenska resebloggar är ett bra community där vi kan bolla tankar och idéer och få stöd från varandra i allt som rör bloggen och resor. Idag tänkte jag tipsa om lite resebloggar som jag fastnat för och läser regelbundet. Men det finns oändligt många fler inom sfären som också är enormt duktiga och inspirerande! De presenteras utan någon som helst ordning.

Sanna Rosell - Travel stories by Sanna

Jag har nämnt Sanna flertalet gånger förut. Hennes förmåga att sätta samman ord till meningar som berör och fångar är speciell, det går rakt genom skärmen. Hon kommer från Dalarna men bor i Örebro – vilket är lite kul för jag har bott i Örebro som liten! Vi delar förutom intresset för resa som helhet även vandring och Sydamerika gemensamt. Sanna har arbetat som journalist i Ecuador och är kommunikatör i grunden. Ni hittar henne här

Malin Lundsten - Resor med Malin

Malin Lundsten är en finlandssvensk resebloggare som också delar kärleken till Sydamerika med mig. Jag började följa henne mer regelbundet när hon besökte Patagonien strax efter att vi hade varit där hösten 2017. Malin har sedan en tid tillbaka gått från anställning till eget företagande. Hon har bakgrund inom marknadsföring, så hon är grym på allt vad det innebär. Jag hoppas att vi får möjlighet att ses på riktigt någon dag! Här är Malins reseblogg.

Annika Myhre - Resfredag

För mig känns Annika som the one and only i resebloggskretsar, hon är bred, hon är påläst, hon gör det snyggt och professionellt men har ändå alltid fötterna på jorden. Annika är i grunden jurist och kommer från Karlskrona. Hon har tre barn och de är just nu med familjen några månader i Thailand. Men hon har nyligen besökt Burma tillsammans med Plan International och deras projekt flickafadder, ett gripande äventyr som ska bli enormt intressant att läsa om. Läs mer om Annikas äventyr och företagande här.  

1-dscf1832jpg

Foto från Laos, 2012

Jennifer Sandström - Forever abroad, always at home

Jennifer är bosatt i Helsingfors i Finland men uppvuxen i Gällivare. Jag har följt henne sedan Lycklig och levandes start i slutet av 2016, och jag tycker mycket om hennes ärliga, transparenta inlägg om livet och hennes företags utveckling. Hon inspirerar och motiverar att våga tro på det man verkligen vill. Så tack Jennifer! Här hittar ni hennes blogg och hemsida. 

Sofia Zetterqvist - Fantasiresor

Detta är en blogg jag minns att jag läst långt innan jag själv började blogga på regelbunden basis. Den är snygg och professionell och delar tänkvärda inlägg. Det jag fastnar för med Sofias blogg är hennes nisch eller val att plocka upp och bryta mönster om att en äventyrare också kan vara introvert. Hon berättar om sig själv som den introverta äventyraren och resenären som också vill se världen minst lika mycket! Detta känner jag igen mig i enormt mycket och det glädjer mig att vi tillsammans kan slå hål på normer inom branschen. Sofias reseblogg Fantasiresor.

Linda Engström - Resa medvetet

Linda har bloggat lite längre än jag själv och gjort en enastående utveckling med sin blogg i mina ögon. Jag tycker om hennes reflekterande inlägg om hållbart resande - det får mig att tänka ännu en gång på vad jag står i de frågor hon ställer både sig själv och läsaren. Linda värderar ingenting utan försöker förstå olikheter och att människor har sin process mot ett medvetet, hållbart och etiskt resande - vilket är enormt stort!

Hon medverkar i SVTs nya program Linjen som handlar om att en grupp okända människor ska ta ställning till olika påståenden och sedan diskutera och debattera om ämnet. De diskuterar ämnen som bl.a. klimat, flyg och integration. Här kan du läsa mer om Linda.  

1-dscf1914jpg

I norra Laos när vi bodde i träkojor i djungeln.