Koh Phangan, mer än en färgglad partyö - vad vi tyckte om ön

Vi funderade länge på om Koh Pha Ngan var en bra släppa-allt-och-bara-vara-destination. En vän till mig har befunnit sig här i tre månader, och det var nog ett kvitto för oss på att det inte enbart är festglad party-ö, utan att det finns någonting annat. Och ön är så mycket mer än bara festande, det är en grön kuperad ö med många möjligheter till både vandring och utflykter. Här finns något som passar alla nivåer. 

De norra delarna av ön är de minst besökta. Vi valde att bo på nordvästra delen, på Salad beach som var en lugn, liten genuin vik. Och väldigt skyddad sådan. Eftersom vi hamnade mitt i stormen under vår första vecka så blev det inte riktigt som vi tänkt oss med resans första destination. Men vi klarade oss bra. Vi är väldigt nöjda med destinationen om man bortser från vädret som hindrade oss från att njuta av platsen fullt ut, vilket är med en liten sorg i hjärtat då platsen verkligen hade kunnat vara så perfekt om den fått visa sitt riktiga jag. 

IMG_3125_Momentjpg

IMG_3127JPG

På ön finns ingen flygplats vilket jag tror påverkar att ön skyddats något från enorm massturism, till skillnad från t.ex grannön Koh Samui. Till Koh Phangan tar man sig med färja från Surat Thani. Tänk på att färjorna finns i väldigt många olika kvalitéer och sorter, långa, korta och snabba - så se till att boka en som passar dina förväntningar och din standard. 

Nyårsafton i sann fullmoon-anda

Vi anlände på nyårsafton jetlaggade möra – perfekt dygn för att fira nyår insåg vi då vi var helt i rätt fas! Vi tog premiärdoppet i havet innan vi mötte upp Felix och Carro för middag och vidare nyårsfirande i sann fullmoon-anda på den ökända stranden Had Rin, platsen jag trodde att jag aldrig skulle sätta min fot på. Verkligen ingenting som lockat mig någonsin, men så fel man kan ha. Felix och Carro som hade anlänt en dag tidigare hade planerat nyår helt utan vår vetskap. Fullmoon party var anledningen till att vi valde bort ön under vår första långresa redan 2011. Men nu kan även det checkas av på bucket listen, med bucket och utan lista skulle jag säga. (För det har aldrig varit på min lista.)

IMG_3013JPG

Dagarna bestod av god mat, sol, strandliv & meditation

Felix och Carolina valde att åka tidigare för att inte riskera att missa sitt flyg hem om båtarna skulle sluta gå när stormen var på väg. Vi chillade och sov vid poolen, välbehövligt efter en intensiv och tuff höst. Gick en sväng längs stranden och lilla byn. Drack fruktshakes, läste och spelade spel. Dagens största beskymmer var på sin höjd var vi skulle äta lunch.

IMG_3118 2JPG

"Jag njuter av att göra ingenting, dagarna går sin gilla gång"

IMG_3086JPG

Dagarna som kom sedan var kanske de mindre roliga under våra semesterveckor. Mellan alla skurarna gjorde vi lite utflykter både norr om vår strand upp längs nästa strand och vidare till nordspetsen och de minst besökta delarna av ön. Ännu mindre folk nu med en inkommande storm på väg. Det regnade konstant i fyra-fem dagar i sträck. Mestadels varvade vi sittplats mellan rummet och restaurangen på boendet - de var nog glada för alla mål vi åt hos dem. De sista två dagarna kom äntligen solen igen och som vi maxade soltimmarna. 

IMG_3080JPG

Vill du läsa mer?

Här har jag skrivit om fortsättningen på resan i Thailand. Annars vill jag tipsa om att använda taggarna på inläggen för att hitta fler inlägg i samma kategori.