Ett oskrivet blad -ett nytt år & planerna inför det

Ett nytt år ger ofta möjligheter till en nystart, det kan kännas bra att börja en förändring vid årsskiftet. Att lämna dåliga vanor eller ta tag i saker som man länge har tänkt att man ska göra. För egen del så har jag inga nyårslöften men jag har en tanke kring hur jag vill att mitt år ska bli, hur jag vill leva livet på hemmaplan.

Ledordet för 2018 för mig blir alla gånger – att landa. Vilket nödvändigtvis inte innebär att det inte kommer bli resor, även om upptäckartarmen är något mättad för stunden. Jag tänker mig landa i en vardag som känns spännande, inspirerande och utvecklande.

En vardag som känns meningsfull och fylld med glädje men framförallt luftrum. Det ska finnas utrymme för återhämtning, spontanitet och livet inte ska pusslas, trixas och fixas hela tiden.

Saker ska inte ligga omlott på varandra och jag ska göra en sak i sänder, långsamt med närvaro. Att inte effektivisera livet och ständigt vara på nästa och nästa…

Mitt mål med året är att fortsätta att bibehålla en distans till social media, att minimera uppkoppling och närvaro digitalt och istället rikta energin på verkligheten och nuet, DÄR jag är och befinner mig just nu.

Om det är något jag fått perspektiv på under året på resa så är det hur stressat vårt samhälle är. Hur tidsberoende vi är och hur pressat allting är, hur upptagna människor är och hur livet ständigt ligger omlott. 

Jag vill inte leva ett liv där jag ständigt skyndar mig.

Jag vill inte leva ett liv där det känns som min omgivning ständigt är upptagen.

Jag vill inte leva ett liv som rusar framåt i en takt jag inte hänger med i. 

Jag vill inte leva ett liv där människor inte känns närvarande. 

Det här året är speciellt för mig då det verkligen är som ett blankt vitt papper. Ett oskrivet blad i mitt liv där det verkligen inte finns någonting planerat överhuvudtaget.

Det är en ganska häftig känsla och jag försöker njuta av det, för det kommer nog aldrig mer hända mig. Det ger mig en känsla av frihet att jag kan göra precis vad jag vill, jag kan hoppa på precis vilket projekt som jag vill. Och det är en riktigt go men också lite skrämmande känsla.