De mest lästa inläggen (hittills) under 2019

Vad engagerar människor? Vad lockar läsare? Vad tycker just du om att läsa om? Det har jag funderat på länge – analyserat inlägg, funderat på vad som intresserar, varför vissa inlägg blir superpopulära och andra inte. En del, eller ganska mycket handlar om tajming rent tidsmässigt, och då menar jag vad som är inne rent i tiden just nu. Annat handlar om att en del inlägg lever under väldigt lång tid genom Google och sökmotorsoptimering. Man kan spekulera i det oändliga kring det där.  

Mest lästa inläggen under 2019 hittills dvs. inlägg som också är publicerade under 2019 fram till och med mitten på augusti är följande. Detta blir inte riktigt rättvist då de inlägg som publicerats i början av året har fått längre tid på sig att läsas, dock ser det inte ut att påverka då nästan samtliga inlägg har publicerats under den allra senaste tiden. 

IMG_20190625_155239_resized_20190713_122854571 2jpg

1. Trollsjön – en dagshike tillgänglig direkt från tågspåret

Min känsla är att det är riktigt inne att frilufsa och trendigt att resa i Sverige, inte minst på grund av dagens diskussioner om miljö, resande och flygskam. Detta resmål vann även SJs tävling vilket givetvis lockar läsare.

2. Vidare till final av årets reseinspiratör 2019 - nominerad i kategorin årets upptäckare!

Slutsatsen av detta är att du som läsare är nyfiken på hur det går för mig och utvecklingen av Lycklig & levande samt att många spred informationen om min medverkan. Personliga inlägg drar alltid mycket läsare för stunden, men lever inte särskilt länge över tid. Det slog mig också nyligen att jag inte återkopplat kring hur det gick. 

Ni är många som hört av er och frågat hur det gick för Lycklig & levande i Apollos tävling för reseinspiratörer där jag deltog i kategorin årets upptäckare och dessutom gick vidare till final. Jag landade på en fjärdeplats, vilket var precis utanför juryomgången. Ett stort tack till alla er som röstade på mig! Jag har aldrig tidigare medverkat i tävlingar likt denna men kände väl någonstans i magen att det inte kändes helt rätt för mig - det hela kändes som det gick ut på att man skulle "tigga" röster. Men nu har jag provat det.

DSCN8579JPG

Brasilien december 2017. 

3. Att jobba i en mansdominerad bransch – mina tankar, upplevelser & erfarenheter

Detta kan aldrig påminnas nog om - jämställdhet av alla dess former. Jag kan bara prata om den utifrån mitt perspektiv och mina upplevelser och erfarenheter. 

Min upplevelse är att jag som kvinna alltid måste vakta min egen rygg, alltid ha tillräckliga fakta och välja mina ord väl – för det tas inte på samma allvar och med samma respekt som om jag hade varit man.

Och det är ständigt aktuellt. Inlägget skrev jag efter den senaste tidens uppmärksammande dokumentär om Josefin Nilsson. Efter en delning i Facebookgruppen Teknikkvinnor fick jag mycket kommentarer och meddelanden om att ni vill läsa mer om detta, hur det är att arbeta som kvinna i en mansdominerad bransch. Detta är ett ämne som jag funderar på ofta, rent personligt, hur det formar oss kring normer, förväntan och vilket kön vi tillhör. 

IMG_20190627_132039_resized_20190805_090957967jpg

4. Treparksmötet – en vandring genom Sveriges tre största nationalparker 

Ännu ett trendinlägg om friluftsliv - en vandring som åtminstone vi hade svårt att hitta så mycket informtion om, det fanns inte jättemycket skrivet om det. Som jag tidigare sagt, platsen gav mersmak och allra främst Sarek -jag måste tillbaka hit snart igen! 

Längs otillgängligheten och Sveriges vildmarker, mitt bland vilda forsar, högalpina bergstoppar och mängder med glaciärer. Sveriges vildmarker ger mersmak och hit kommer jag återvända och hämta kraft igen.

IMG-20190716-WA0068jpg

5. Funäsfjällen – äventyrsdagar med Strapatser på Fjällbäcken lodge

I mitten på juli besökte jag Fjällbäcken lodge i ett samarbete. Vi hade intensiva och roliga dagar med mängder av äventyr och aktiviteter. Det är jätteroligt att detta inlägg är med som ett av minst mest lästa hittills i år - då det var en av sommarens roligaste upplevelser - in och läs och inspireras! 

Hur summerar man dagar fyllda med intryck så fantastiska att hjärnan blir snurrig av alla magiska ögonblick? Det skapar någonting inombords, en känsla av samband. Det är sällan jag lyckas få den wow-känslan i Sverige – men den här platsen och människorna har lyckats. 

Fler listor som publicerats på Lycklig & levande hittar du här.