CURA of Sweden tyngdtäcke - 25% med rabattkod "Lycklig" på samtliga produkter

Inlägget är ett samarbete med CURA of Sweden. Åsikter och upplevelser är alltid mina egna. 

Tyngdtäcken som passar alla - tyngdtäckets effekter

I slutet av 2019 fick jag hem ett tyngdtäcke från CURA of Sweden. Jag hade hört mycket gott om det, och lovorden svallade från alla möjliga håll. Jag var nyfiken på att prova själv, då jag som bekant är en rastlös person som har svårt att slappna av och komma till ro. Jag har nu sovit med CURA-täcket sedan dess och är så nöjd!

Med koden Lycklig får du 25% rabatt på samtliga produkter i CURA of Swedens sortiment alternativt 10% rabatt på redan nedsatta produkter!

Inom svensk sjukvård har tyngdtäcken används i över tio år. Det har länge funnits en rekommendation kring att tryck mot kroppen vid sömn är både avslappnande och ger ro. Dessutom visar studier att man somnar in snabbare, sover längre och inte vaknar lika ofta.  

IMG_20191220_222542_resized_20191223_010632685 2jpg

Man har sett särskild effekt på personer som har problem inom följande områden:

 • Demens
 • Anorexi/Bulimi 
 • Autism 
 • Aspergers syndrom 
 • Psykos & psykisk ohälsa 
 • Förvärvad hjärnskada 
 • Neurologiska sjukdomar
 • Barn och vuxna med ADHD

Pilotstudier har gjorts där användare av täcket har märkt följande effekter efter användning regelbundet. 

 • Ökad sömnkvalitet 
 • Längre tid i djupsömn 
 • Jämnare andning 
 • Ökad kroppsuppfattning 
 • Ökad trygghet 
 • Piggare under dagtid 
 • Minskad snarkning 
 • Snabbare insomning 
 • Färre nattliga uppvaknanden 
 • Minskad ångest och oro 
 • Minskad muskelvärk
                      Information hämtad från Cura of Sweden.

IMG_20191225_145345_resized_20191225_025736315 2jpg

Min upplevelse av tyngdtäcket

Det här med tyngdtäcke är något som verkligen intresserar mig – det klassas som en medicinteknisk produkt, och det är inom området jag själv är utbildad. Många biomekanikingenjörer arbetar just som medicintekniska ingenjörer. 

Mitt i julhandeln och julklappsinköpen sprang jag på dem, tyngdtäckena. Jag provade ett på plats i butiken och blev nyfiken att prova produkten på riktigt, hemma. Eftersom jag är mycket rastlös som person och i perioder kan ha insomningssvårigheter gjorde det mig intresserad att testa effekten av det. 

Det är häftigt att det kan göra en sådan skillnad. För mig som har problem med att slappna av och komma ner i varv förenklar det insomningen, och jag märker att jag har lättare att komma ner i varv. Det är som om jag börjar djupandas automatiskt när jag lägger mig. Man känner sig innesluten och omkramad på ett väldigt behagligt sätt. För mig tog det inte speciellt lång tid att vänja mig vid tyngden, utan jag fann det behagligt från början. För en del kan det dock ta lite tid att vänja sig vid det.   

Tyngdtäckena finns i olika vikt och modell beroende på kroppsvikt, längd och önskemål. CURA of Sweden rekommenderar 10-15% av kroppsvikten. Jag har ett tyngdtäcke av modellen CURA Pearl Classic på 9 kg, och ett tyngdtäcke av modellen CURA Pearl Eco på 11 kg. Det förstnämnda är ursprungsmodellen och bästsäljaren, ett svalt täcke fyllt av glaspärlor och polyester. Det andra, CURA Pearl Eco, är tillverkat i ekologisk bomull också med fyllning av glaspärlor. Täcket är något varmare (medium temperatur) och fluffigare än det klassiska tyngdtäcket.

IMG_20191225_145511_resized_20191225_025728324 2jpg

Rabattkod till dig! 

Om du är nyfiken eller sugen på att köpa ett eget täcke i present till dig själv eller någon i din omgivning.

Jag har i samarbete med CURA of Sweden möjlighet att ge dig 25% rabatt och ytterligare 10% på redan rabatterade produkter. 

Med koden Lycklig får du 25% rabatt på samtliga produkter i CURA of Swedens sortiment alternativt 10% rabatt på redan nedsatta produkter. 

Du hittar shoppen här.