Bocas del Toro & Bastimentos

Bastimentos

Efter tredje gången i PC har vi tagit nattbussen mot Bocas del Toro, resan gick smidigare än väntat och runt fem på morgonen var vi framme och väntade på båten som skulle ta oss ut till dessa gröna frodiga öar. Bocas del Toro är Panamas mest populära resmål, antagligen pga. närheten till det mer populära grannlandet Costa Rica. Vi bor på Bastimentos, med betydligt mindre turism än huvudön, helt ovetandes var det tragiskt nog här en amerikansk tjej blev mördad för lite mer än två månader sedan. Men det känns inte otryggt, alla är mycket vänliga och det är flera poliser i rörelse i området, antaglien som åtgärd.

17474170_10154322723826975_1910085315_ojpg

Bastimentos har inga bilar, och heller inga större vägar.

När vi kom fram vid på morgonen var allt i princip stängt, här råder reagge-style, lazydays och Bob Marley.

Vi bor på ett riktigt skönt ställe med gott kaffe, sköna hängmattor, bra musik och bästa frukosten. Man får nybakat bröd som smakar som mammas och bananpannkaka. Varje morgon har vi besök av två gröna papegojor som högljutt tigger mat från gästerna.

dscn44622jpg

Här har ni dem, riktiga tiggare så fort det finns mat i närheten.

Detta är sista destinationen innan vi lämnar Panama för Costa Rica. Trots nyinköpta skor inleddes vistelsen med toffeltrekking i öns tätbeväxta natur. Dessvärre har det mest regnat alla dagarna, och Stefan är sjuk med feber och dålig mage, så det har inte varit någon höjdare. Idag var jag och Pernilla iväg på en båttur i regnet, trots molnen lyckades vi bränna oss. Vi fick se flertalet delfiner som lekte i vågorna efter båten, i övrigt var snorklingen ingen höjdare. Innan hemfärd hade vi turen att se slooth (sengångare). Den utlovande massagen som guiden flirtat med Pernilla om tycktes inte heller dyka upp.

17475364_10154322724701975_1385619569_ojpg

Vi hamnade spontant på happy hour i Bocas Town, yatsyfighten fortsätter.

Vill du läsa mer?

5 platser du inte får missa när du reser genom Centralamerika!

Fler inlägg om Centralamerika

Fler inlägg om Sydamerika