Antigua - välkomnar oss med sjukstuga

Guatemala 

Guatemala började med sjukdom för en av oss i resesällskapet, Stefan har varit dålig från och till i flera veckor så vi tog tag i saken och gick till ett labb för att få undersökt om han har någon parasit eller otrevlig amöba i kroppen. Det visade sig tacksamt vara en infektion i magen så nästa steg var att få tag i en läkare för att få utskrivet rätt antibiotika och diverse andra bra läkemedel. Efter en dags väntan fick vi en eftermiddagstid med en trevlig man, vi stakade oss fram på vår spanska och med hjälp av att han kunde några ord engelska förstod vi varandra.

Han rekommenderade att lägga in Stefan på sjukhus ett dygn för observation och antibiotika intravenöst..

..men vi kände att såå dålig var han inte och beslöt oss för andrahandsalternativet dvs. Antibiotika i tablettform, diarréstoppande och smärtstillande. Så nu håller vi tummarna för att det äntligen ska ge med sig då detta troligen är samma skit som han hade redan i slutet av Panama.   

DSCN5706JPG

DSCN5750JPG

Antigua

Antigua Guatemala där vi befinner oss nu, betyder Guatemalas gamla stad, och var tidigare Spaniens koloniala huvudstad i Centralamerika. Den drabbades sedan av två stora jordbävningar som förstörde stora delar av staden, då beordrade spanska ledningen att stadens skulle återbyggas på ett säkrare ställe som idag är Guatemala City, Guatemalas nuvarande huvudstad. Runt Antigua är tre vulkaner belägna som smyckar de flesta turisters landskapsbilder från trakten.  

För oss nu blir det tyvärr att hålla oss här några dagar för att Stefan ska komma på fötterna igen. Från början var vi båda sugna på en fräck trekking vid en närliggande vulkan på ca 3900 möh, där man ska få utsikt över vulkan Fuego, en väldigt aktiv sådan och med turen få se ett riktigt utbrott! I vintras drabbades sex bestigare av otur på denna trekk, då vädret slog om till kyla extremt snabbt. Till följd av en inte fullt så respektfull guide fick sex människor sätta livet till denna frusna januarinatt. Mycket tragiskt och något som hade kunnat undvikas om man varit mer ödmjuk för naturens krafter.

Hittills har vi inte gjort så mycket mer än att gått små korta rundor i denna vackra mysiga gamla stad. Dagarna har spenderats på olika kaféer, besökt lite olika marknader och tagit det lugnt. Vi såg att det skulle finnas ett gym (ett skandinaviskt gym t.o.m. vad det nu innebär?) på kartan så vi gick förbi och spanade, där blev det senare ett pass, jag blir så rastlös av detta göra ingenting! Men det blir inte alltid som man tänkt så vi får se vad vi hinner de dagar som återstår när Stefan är frisk.  

DSCN5720JPG

Kan man inte trekka kan man ju alltid fika, en av alla fikor dessa dagar. 

Vill du läsa mer? 

Fler inlägg om Guatemala
5 platser du inte bör missa i Centralamerika!