Om Lycklig & levande

Hos Lycklig och levande får du ta del av reseskildringar och drömmar, stora som små. Äventyr på resande fot men också under planering, tankar och drömmar hemma i vardagen.  Lycklig och levande är en hemsida för dig som är intresserad av långa äventyrsresor, personlig utveckling men också de där små vardagliga upptäcktsfärderna i hemområdet. Äventyr, nyfikenhet och natur genomsyrar resorna hos Lycklig & levande.  

Jag vill genom hemsidan uppmuntra fler till att våga uppnå, skapa och följa sina drömmar. Att utvecklas, både genom inre och yttre resor.  Jag vill inspirera och motivera till mer rörelse, äventyr, naturupplevelser, och utmaning i livet både hemma som på resa. Oavsett om det gäller en fysiskt påfrestande bergsbestigning eller att lära sig slappa av och förstå sig själv inifrån.  

Följ med i min värld bland drömmar och verklighet, det ständiga suget efter att uppleva mer och planerna på nya upptäckter!

                                                                                  /Moa

Kontakt

Om du vill komma i kontakt med mig - skicka ett mail till lyckligochlevande@gmail.com


Vill du följa hemsidan? 

Om du vill följa bloggen gör du det enklast via Lycklig & levandes Facebooksida. Lycklig & levande finns även på Instagram med samma namn - lyckligochlevande.nu

 

Lycklig & levande i media

Intervjuer, radio- & mediamedverkan
Lycklig & levande gästar podden Lyckoreceptet, jul 2020
Veckans resenär magasinet RES, dec 2019
Intervju på Bussigt, okt 2019
Finalist årets reseinspiratör Apollo, jun 2019
Ambassadör Momondo apr-okt, 2019
Artikel Mölndalsposten, feb 2019
Veckans Instagrambild MP, dec 2018
Siljan Dalarna, sep 2017
Artikel Mölndalsposten, mars 2017
Sveriges radio P4, "förmiddag i P4 Göteborg", mars 2017
Artikel Göteborg Direkt, mars 2017

Gästbloggat
Petra Månström (MaratonPetra), sep 2018
Discovering the planet, okt 2017
Earth Wanderess, feb 2017

 
 

Foto av Sara Öhman

Storyn bakom Lycklig & levande

Blodsmaken i munnen blandas med grus och hon måste knipa ihop läpparna hårt för att inte få in ännu mer sand och grus i munnen. Ändå känns läpparna som sandpapper och det knastrar mellan tänderna. Vinden viner och att vandra på den dryga metern breda bergskammen med slagvind i sidan är minst sagt utmanande. Hon måste koncentrera sig för att hålla balansen annars finns risken att vinden drar henne ner för bergskammen. Hon hukar sig ner för att inte fångas och dras med av den enormt starka vinden. Men det är svårt att se och hon krälar som ett djur upp längs den branta sluttningen. Hon har svårt att hitta grepp i den jättelika högen med sand som bergskammen består av. Koncentrationen är avgörande för att inte slinta ner för bergskammen. 

Inför en långresa 2013 föddes de första tankarna på Lycklig & levande hos Moa. Under vandringen av ett av hennes första högre berg började idén om att delge, förmedla, guida och tipsa om sina äventyr ta form. Att bana väg för att leva sitt eget liv på sina villkor - följa sin inre röst. Utan att veta att hon redan några veckor senare skulle ta sig an ännu ett berg, och några år senare ha bestigit flera vulkaner och gjort mängder med vandringar under sitt år i Central- och Sydamerika. 

Efter flera långresor skulle de planerade ingenjörsstudierna bli av. "Man måste ju ha en bra utbildning" ekade orden inne i huvudet. Och ingenjör blev hon, precis som pappa hade tjatat om. Hon hade länge känt en motsättning inom sig att släppa vardagen och normerna för friheten och äventyrslusten. Det måste finnas någonting mer bortom ekorrhjulet och vardagslivet, det var hon fast besluten om. Det måste finnas en större mening än att arbeta nio till fem resten av livet. När hon yttrade tankarna för omgivningen var reaktionerna att hennes ideér inte var förankrade i verkligheten. 

Hon bestämde sig för att utmana sig själv igen, på ett både fysiskt och mentalt plan, hon inledde en utmanande och påfrestande tävlingssatsning i Body fitness. Hon blev ännu mer besluten om att enbart du själv sätter dina begränsningar, och enbart du är nyckeln till din egen framgång - det är du själv som formar ditt liv. Personlig utveckling har alltid varit ett intresse för Moa. För att bestiga berg krävs mod och tilltro på din egen förmåga, men allra mest krävs ödmjukhet för dina svagheter. Vädrets makter är starka och det kan när som helst slå om, att vara övermodig kan innebära skillnaden mellan liv och död. 

I början av 2017 sålde hon och sambon allt de ägde och gav sig iväg på en resa under obestämd tid. I samband med avresan och de förberedelser som krävdes inför avfärd lanserades hemsidan Lycklig & levande 2016. Om långa äventyr över atlanten, där trötta resande fötter längs grusvägar slits i takt med att ryggen byggs starkare.

Idag har Lycklig & levande gått från hobbyverksamhet till registrerat bolag. Moa har löpande samarbeten som rese- och frilansskribent, innehållskapare och inspiratör både utanför och i samarbete med bloggen. Det här är bara början och bara du sätter gränserna för vad du är kapabel till.