Varför alla dessa guider om resor?

Personligen läser jag väldigt sällan just guider. Därmed inte sagt att jag inte läser på om resmålen jag ska till. Det handlar nog mest om att jag är tveksam till själva ordet guide, mest tror jag det beror på att den som utnämner sig för att vara guide förväntas kunna och utser sig till att kunna saker om ämnet. Jag som person ser det inte riktig så, jag menar att det inte finns enbart ett sätt att göra saker på, vilket jag tycker att man ska vara tydlig med. Även om jag skriver någonting som jag vill delge så tycker jag inte det är en guide. Men bara för att jag upplevt en stad, plats eller destination på ett sätt så behöver inte det vara det enda sättet, eller det rätta sättet. 

Att tydliggöra att även om man kallar det guide så är det en specifik persons åsikter som format guiden.

Det är också personens synsätt, reflektioner och erfarenheter som speglar guiden. En guide kan därför aldrig bli en standard.

Ett utdrag om vad ordet guide innebär:
”…är en person eller beskrivning som leder eller visar andra vägen genom ett område, eller beskriver hur man går tillväga med något särskilt. Det kan vara för att till exempel peka ut och informera om sevärdheter, eller för att leda de guidade längs en säker väg.” Källa: Wikipedia

Det finns många idag inom flera olika branscher som inte kan det de sysslar med. Här finns det någonting som heter självinsikt och samvete kring den som tar på sig en uppgift, i detta fall förmedla och informera. Ett ansvar kring att göra det med trovärdighet och självinsikt. Lika mycket har deltagarna/läsarna ett eget ansvar kring att vara källkritiska och egentänkande.

Så snälla tro inte på allt ni läser och bilda er egna uppfattningar kring saker, just sayin’. I dagens samhälle så finns det en oskriven regel. Att om en individ har många följare, ja men då kan personen i fråga förmodligen det den sysslar med. Så behöver det inte alls vara! Det läskiga är vilken makt de har att påverka den lilla människan. Människan som inte har förmåga att tänka själv. 

Jag tycker om olikheter och att alla ska få möjlighet att göra saker på sitt sätt.

Eller för att jag tycker om att göra på mitt eget vis.
Det finns inga rätt och heller inga fel inom ämnet äventyr och resor.