Vanliga missuppfattningar & förutfattade meningar om långtidsresenärer

Vanliga missuppfattningar & förutfattade meningar om långtidsresenärer

Långtidsresenär? Vad innebär egentligen det? Kärt barn har många namn, nomad, backpacker, vandrare, luffare, dagdrömmare. Och självklart kan innebörden vara olika för gemene man, men för mig innebär det att i korthet att man reser runt utan fast punkt under en längre period. Idag tänkte jag slå hål på lite myter om långtidsresenärer, främst för att komma bort ifrån den där förskönande ack så vackra världen. Verkligenheten är också fantastisk, precis som den är. 

1. Att du ständigt matas med vackra vyer

Vackra vyer, dalar och slätter pryder de digitala nomadernas instagramkonton och sociala medier. Men det inte varje dag som man får se dessa bedårande vackra naturscener och vyer, det kan gå flera dagar då man bara ser grå betong och mögelväggar. Men det är det värt, varenda sekund!  

rimg00952jpg

Foto från vår senaste rafting i Banos, Ecuador. Foto Geotours.

2. Att du alltid törstar efter att få uppleva nya platser

Det är verkligen inte så, stundtals vill man bara sova i sin egen säng eller få slå sig ner i soffan framför tvn istället för att reseacha och planera nästa dags kommande äventyr. Att resa länge är påfrestande och prövande, men det är alltid värt det. 

3. Att resa är det enda som du behöver

Upplevelser och kickar i all ära men en människa behöver flera pusselbitar för att må fysiskt och psykiskt bra. Välmående kan se olika ut, och alla har olika behov men några grundpelare tror jag är att få känna sig behövd och älskad.

dscn5357jpg

Ometepe, Nicaragua.

4. Att det för det mesta alltid är sol

Det beror givetvis på vart du reser, men det är inte alltid vackert väder, någonstans.  

5. Att varje dag är fantastisk

Det är utmanade att vara ute på resande fot, man är utsatt och det gäller att agera smart för att inte bli ett offer för ficktjuvar eller rånare. Det ställer krav på relationer om du inte är ensamresenär, och kommunikation är en viktig del i om ni har samma tankar, ideér och planer. Det är stundvis påfrestande att bo i en resväska och att befinna sig på resande fot är inte alltid en dans på rosor. Även om det för det mesta är alldeless underbart. 

DSCN6810 2JPG

Det inte varje dag man är uppe i luften så här! Paragliding i Colombia.

Och kom ihåg, oavsett är det alltid, alltid värt det i slutändan. Vad väntar du på?