Vad jag har lärt mig det senaste året

Som den person jag är drivs jag av att ständligt vilja lära mig mer och utvecklas. Idag ser jag tillbaka på och lyfter lärdomar under året som varit, summerar och slutför. 

Släppa och gå vidare, eller jag försöker i alla fall mer aktivt göra det. För det kan vara jättesvårt med en del uppleveler i livet. Men genom att göra det öppnar vi upp för det nya och gör oss mottagliga för förändring. Det är när vi slutar älta och medvetet går vidare som vi ger oss själva en ny, ärlig chans. 

Livet är nu, inte sedan, efteråt eller "jag ska bara…" som Alfons Åberg sa. Det är verkligen så viktigt. 

Våga följa hjärtat och drömmarna du har och se till att förverkliga dessa innan det är för sent. Kör bara kör!

DSCN6523 2JPG

Galapagos maj, 2017 

Inte ta allt så himla allvarligt, ha distans till saker. Detta jobbar jag på hela tiden. Jag tänker på min gamla engelskalärare som alltid sa ”Men Moa, vad gör det om hundra år?” Och lite så är det, hur stort och allvarligt kan det vara? Där och då som nybliven tonåring var det bland det dummaste jag hört. Men det ligger ganska mycket i det, ha kul på vägen! 

En sak i taget, allt har sin tid. Detta är egentligen ett kommande mål och något jag behöver ÖVA mer på. Istället för att göra femton saker samtidigt som slutar med att man gjort lite här och där, och resultatet är att ingenting blev riktigt bra. Man blir helt snurrig efteråt och känner sig som en urvriden trasa, och man tror att man varit effektiv.. Nej!  Att hålla fokus, veta syfte och riktning, och förstå vad som är viktigt i längden.

Vill du läsa mer?

Här har jag skrivit om vad jag lärt mig under 2016.