Vad jag har lärt mig det senaste året

Med inspiration från en riktig favorit, Sanna Rosell noterade jag ner lite vad jag lärt mig i livet det senaste året. Som en summering för mig själv, att knyta samman säcken en aning. Göra bokslut. 

När bensinen är slut så är den slut. På riktigt. Jag har alltid trott att man kan pressa sig lite till, aldrig upplevt känslan av att ”gå in i väggen”. Inte orka resa sig ur soffan. Önskar ingen det. (Och då talar jag från en erfarenhet där jag pressat mig till max både fysiskt och psykiskt.) 

Att man kan komma vart man vill. Om man vill det tillräckligt mycket, jobbar för att nå dit, gör en plan och ger det den tid det kräver är ingenting omöjligt. Jag lovar!


dscn4057jpg

På "röda faran" kom man också hur långt man ville.

Det är ett sådant fokus på: ”Vad gör du till vardags?”
”Vad jobbar du med?” ”Vad tränar du?” ”Vad sysslar du med då?”

Du duger som du är. I samhället bedöms vi så mycket utefter vad vi GÖR.
Så innerligt trött på att människor blir så starkt förknippade med sitt yrke, eller det de ”gör”, som om det vore hela ens liv. Jag vill bli förknippad med den jag ÄR, och alla de egenskaper jag HAR. Eller bara för den jag är, som duger precis som jag är. Nu. Imorgon. Idag. Igår. Alltid.

Att inte bry sig vad omgivningen tycker om en så himla mycket. Man tycker olika så är det bara. Det betyder inte att det ena är fel och det andra är rätt. Man tycker olika bara, och så är det med den saken.

Att acceptera det du inte kan förändra och påverka. Vilket inte är det samma som att tycka om eller tycka det är okej. 

Att livet inte går under för det. 


Ta hand om er 
M