Vårkänslor & vardagspyssel

Äntligen, äntligen känns det som om den kommer, som om värmen kommer åter. Sakta, sakta kryper grader uppåt. Efter det som känts som den längsta vintern någonsin. Att det alltid är lika fantastiskt när ljuset, livet och värmen återvänder. 

Det känns som ett lugn har infunnit sig i mig sedan några veckor tillbaka. Jag börjar känna igen mig själv igen. Jag börjar känna mig rastlös igen. Jag vet inte när jag sist kände den känslan. Och det känns helt fantastiskt. Ni som känner mig vet att jag är en rastlös liten sprallig tossa som hittar på massa med tokigheter, men efter årets urlakning har det inte funnits lust för något. Men det kommer sakta åter igen, och det känns så skönt att känna igen sig själv! 

Kort presentation av mig och Lycklig & levande

Den senaste tiden har många nya besökare hittat hit, varmt välkomna regelbunden läsare som ny besökare!

Jag tänkte ta tillfället att presentera mig lite kort, Moa heter jag som skriver på Lycklig och levande och jag är i skrivande stund 27 år. Jag älskar kaffe och naturen, äventyr och spänning. Men också soffmys och djupa samtal. Jag är en grubblare som funderar mycket på livet, livets mening och riktning. Och hur jag bäst kan utveckla och påverka det i den riktning jag vill. Jag älskar utmaningar och triggas av nya ideér och annorlunda tankar! 

DSCN8488JPG

Uruguay, 2017

IMG_20190404_182831_resized_20190417_091211354jpg

På Lycklig och levande kan du läsa om mina resor och upplevelser. Men också om drömmar, reflektioner och tankar. Resa är ett stort intresse hos mig och jag har gjort flera långresor. Den första gjorde jag 2011 och sedan dess var jag fast, det är en livsstil för mig. Senaste längre resan var under 2017, då jag och min sambo var ett år i Central- och Sydamerika. Vi sålde lägenheten för att möjliggöra att leva platsoberoende en period. Jag skriver även mycket om inre personlig utveckling och den inre resan, vilket jag tycker är minst lika viktigt som den rent yttre fysiska resan.

Jag vill genom min hemsida och blogg uppmuntra fler till att våga resa, följa sina drömmar och utvecklas, både inre och yttre resor. 

5 saker jag gör just nu

Yogar - Jag har börjat gå regelbundet på yoga och rörelseträning 2-3 gånger i veckan, och det gör underverk för mig. Det ger mig fokus att styra riktningen på det som jag vill.

Bygger - Projekt altanbygge har inletts i helgen och blev precis färdigställt sent igår kväll. 

Njuter -  Försöker njuta mer, både ute i solen och hela tiden. Inte bara rusa framåt på nästa sak hela tiden.

Skriver - Enormt mycket. Både på skrivkurser, material till bloggen och andra skrivuppdrag. 

Drömmer - Förutom att jag drömt mycket de senaste veckorna, så dagdrömmer jag alltid om nya fantastiska resmål att besöka. 

IMG_20190406_174942_085jpg

Vill du läsa mer? 

Om lycklig & levande
20 frågor om mig 
8 frågor om mitt resande