Typiskt Uruguay - Chivito, Tannat & Tango!

Vi spenderade drygt en och en halv vecka i landet, men då dess storlek skiljer sig betydligt mot övriga grannländer hann det ge oss en bra överblick och känsla för landet. Jag kommer inte (som jag brukar) utse några favoritdestinationer i landet eftersom vi enbart stannade på tre ställen. Men vad är då typiskt Uruguay?   

DSCN8444JPG

Colonia - den äldsta staden i Uruguay

Maté - Uruguays heliga dryck är väl det som är mest typiskt landet, alla går runt med termos och tillhörande kopp. Detta tog jag upp redan i förra inlägget, här kan du läsa mer

Tango - Tangon härstammar lika mycket från Uruguay och Montevideo, som från Argentina och Buenos Aires.

Uruguay är ett av få länder som legaliserat maya, jag tänker inte uttala mig om varken för- eller motargument inom ämnet. 

DSCN8492JPG

Karneval - Montevideo har den längsta karnevalen i Sydamerika, men inte den största, den står Brasilien för. Karnevalen har sitt ursprung från den katolska tron och firas innan påsken anländer. Ordet Carneval tros har sitt ursprung från latinska orden "carne vale" vilket betyder "farväl kött" inför den kommande fastan. Ganska logiskt ändå.

Tannat - Uruguays egen druva, vilken påminde mycket om Merlot i smaken. Uruguay är märkligt nog inte så kända för sina viner, vilket är synd för de är jättegoda!

Chivito - kan liknas med en hamburgare fast med Uruguansk touch, det är EXTRA ALLT i påläggsväg: ost, skinka, stekt ägg, bacon, tomat, lök, sallad, ost igen och mer därtill att välja på.

Vill du läsa mer om landet? Här har jag skrivit mer om Uruguay 

DSCN8499JPG

Hundsällskap i nationalparken utanför Punta Diablo