Tema träning -hur behåller man träningsmotivationen?  

Det här inlägget presenteras i samarbete med Sportamore

Först av allt, fråga dig själv varför du tränar? Har du ett tydligt varför till din träning räcker det långt till att bibehålla och skapa motivation. Motivation är ingenting som bara kommer av sig själv, det är något man får jobba aktivt för att ha kvar och skapa. För mig är citatet "dagens träning är morgondagens motivation" ett tänk som funkar för mig. Genom att behålla rutinen i träningen oavsett var jag är eller vad jag gör så är den alltid en del av mitt liv, om än anpassad som nu på resande fot.
 
Under min tävlingssatsning var det ren och skär disciplin som gällde vissa pass var inte roliga alls, de skulle bara genomföras medan vissa dagar var roliga. Och så är det allt kan inte vara roligt, men behåller man rutinen vet man av erfarenhet att de där tråkiga tunga passen går över och att det kommer glädje och tillfredställelse efteråt eller åtminstone känns väldigt skönt och behagligt efteråt.

12316237_10153022371786116_5492852587988595975_njpg

Precis innan jag ska upp på scen från min debut i Bodyfitness nov 2015, glad och lycklig att ha uppnått mitt mål!

Mina knep & vad jag brukar tänka på

Planera
Kanske ett tråkigt tips men typ det bästa, att ha en plan dit man vill nå. Planera in den tid du tänkt lägga på träning kommande vecka, och stå sedan fast vid det.

Sätt rimliga mål och krav
För att känna att man lyckas måste målen vara nåbara och rimliga, sätt inte för höga krav som gör att träningen inte blir av. Den bästa träningen är den som blir av. 

Skapa en rutin
Rutiner mår vi bra utav, det ger oss trygghet och en vetskap om att vi har kontrollen och styr skutan åt rätt håll.

Ät regelbundet!
Hungern eller orken är ibland en bov i dramat, och soffan lockar mer än gymmet efter jobbet. Se till att alltid ha ett mellanmål tillgänglig när dippen slår till. En banan, bar, riskakor eller proteinshake är inte krångligt att ha med sig. Att äta fem-sex gånger om dagen är en bra måttstock. 

Köp nya kläder 
Ett enkelt knep för att få lite motivation till träningen när den känns grå är att köpa lite nya snygga kläder. Det finns många bra hemsidor som man enkelt och smidigt kan klicka hem både snygga tights och linnen! Detta brukar för mig oftast bli på nätet, då detta är så enkelt och smidigt. 

Förbered dig
Packa träningsväskan och förbered dig mentalt dagen innan.

Träningsdejt med en kompis
Det här är min favorit, om jag har en period då jag har svårt att ta mig iväg eller få till träningen planerar jag in träffar för träning med vänner. Då kommer jag inte undan, för det ska mycket till för att jag ska avboka dejten igen, samtidigt som det är mycket roligare och träna tillsammans!

Balans 
Försök hitta en balans i din träning och det som du mår bra utav. Genom att stundtals pressa sig, men sedan även våga släppa tyglarna lite och bara tillåta sig att leva. Världen går inte under för att du missar ett pass.

Inspireras av andra på rätt sätt
Tillåt dig inspireras av andra och andra av dig. Lyft varandra, och hjälp varandra! Se inte vännens uppdatering om senaste träningen som ett misslyckande för dig själv, bara för du valde soffan just idag. Kom ihåg att det är lika viktigt hur du pratar med dig själv som med andra. Du är din bästa vän, du och din kropp är ett team om ska hålla livet ut.  

Nystarta med personlig tränare 
Tragglar du på i samma vanor utan att få resultat? Boka in några pt-timmar för att få lite nytt blod i din träning. Detta är väl investerade pengar som kommer putta dig i rätt riktning mot ditt mål.

 
12800396_10153189779431116_7009817447835411806_njpg Ett tufft startfält gjorde att det tyvärr inte räckte till final, bild från november 2015.