Tankar om äventyr & vara modig – vad är mod?

När utmanade du dig själv senast? 
När kände du senast att du verkligen levde - på riktigt?
Det är vad äventyr handlar om – att leva passionerat. 

Äventyr är inget som är förbehållet våghalsar och ungdomar. Du behöver inte vara vältränad eller ha några förkunskaper. Du behöver inte ha skägg och anorak eller kalla dig äventyrare. Du behöver inte ens vara modig. Allt du behöver är nyfikenhet. 

Det är där äventyret börjar.” 

Så inleds boken ”Otroligt högt och extremt djupt -inspiration till starka tankar och ett mer äventyrligt liv” av Annelie Pompe.  

akkkjpg

På bokrean för några veckor sedan köpte jag hem några böcker, en av dem var Annelie Pompes bok. Jag sprang bara på den, och jag var bara tvungen att köpa den. Livsfilosofin, tankarna och texterna går så ihop med mina egna. Den inspirerar mig att fortsätta följa mina drömmar och det jag vill uppnå. Hon skriver om mod, äventyr och rädsla. Men också om tankens kraft och passionen. Den utmanar och inspirerar på alla plan. I litet som stort. Ett litet (hett) tips bara, köp den!

Kort om Annelie Pompe

Annelie Pompe är uppvuxen i Mölndal och arbetar som ”äventyrare”, coach, föreläsare, guide, instruktör m.m. Hon innehar världsrekord i fridykning och har som tredje svensk kvinna bestigit Mount Everest, men som första svensk kvinna besteg hon berget från Nordsidan. Hon har bestigit de alla sju topparna sk. ”the seven summits dvs. den högsta bergstoppen i varje världsdel. 

anneli 2jpg

Vad är mod?

Ett kapitel i boken handlar om mod. Att vara modig för mig är att vara insiktsfull och våga misslyckas, men också att tro på sin egen förmåga kring att jag kan, ingenting är omöjligt. Och att fortsätta tro på sig själv. Mod är också att vara svag, säga ifrån, gå sin egen väg, väga in riskerna och att våga. Vad är att vara modig för dig? 

annejpg

Livet handlar inte om att hitta dig själv, det handlar om att skapa dig själv”